Sınır ihlali yapan Rusya uçağının Türkiye tarafından vurulmasının ardından Rusya dört bir koldan Türkiye'ye savaş ilan etti.

Putin'in sırtımızdan hançerlendik, İhanet olarak değerlendiriyoruz sözlerini "Terörizme çifte standart uygulayanlar ve IŞİD ile kriminal ilişkilere girenler ateşle oynuyor" açıklamasını yaparak bir devlet başkanı gibi değil de adeta ergen tripleri andıran biri gibi davrandığını gördük. Putin bu süreçte hep intikam naraları attı ve atmaya da devam ediyor.

Gözlerini intikam hırsı bürümüş biri veya birilerinin Türkiye'ye karşı hain bir plan zincirinin içinde olmaması beklenemezdi hiç şüphesiz.

ABD ve Avrupa'ya baş kaldıran Putin'in karizması savaş uçağının düşürülmesiyle yerle bir olurken, Putin ayaklar altına düşmüş karizmasını telafi etmek için Türkiye'den intikam alma derdine düştü.

Türkiye'den hesap sormak isteyen soğuk yüzlü Putin, Türkmenlere yönelik yoğun saldırılar düzenlemeye başladı. Ancak Putin ve Esed Türkmen bölgesinde hiçte tahmin etmediği direnişle karşılaşarak büyük zaiyatlar verdi ve vermeye de devam ediyor.

Türkiye, Osmanlı yadigarı olan Türkmenleri Rusya, İran ve Esed'e (Kirli üçlü ittifakçılar) yedirmemek için çok büyük yardımda bulunuyor. Bu yardımlar vesilesiyle Türkmenler hem Putin hem Esed hem de İran'a karşı amansız bir şekilde mücadele ediyor ve bunun karşılığını da alıyor. Bu yardımların önüne geçmek isteyen kirli üçlü ittifak tam da bu noktada harekete geçiyor.

Türkiye'nin en yumuşak karnı iyi bilen bu kirli üçlü ittifakçılar ilk hain planını devreye soktu. Zira Rusya, Türkiye'ye karşı PKK kartını oynayacağının sinyalini vermişti.

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin, daha önce çıkan çatışmalarda zarar gören 4 ayaklı minare önünde yaptığı basın açıklamasından sonra çatışma çıkıyor. Çatışmada Baro Başkanı Elçi hayatını kaybederken, 2 polis memuru da şehit oluyor. Kirli ittifakçılar bir taraftan azmış olan PKK'nın daha da azmasını sağlarken diğer taraftanda Türkiye'yi kendi içinde kavga ettirerek gündem değiştirerek Suriye'deki Türkmen direnişini kırmak istiyor. Bu durumda kirli ittifakçılar bir taşla birçok kuş vurmuş oluyor.