Ülkemiz son zamanlarda birçok soruna aşina olmuş durumda.

Ülkemiz son zamanlarda birçok soruna aşina olmuş durumda. Bu sorunlardan biri de ne yazık ki sesini duyuramayan İİBF mezunlarının çaresizliği. Bütün imkânları değerlendiren İİBF mezunları Sosyal Medya ve Basın aracılığı ile seslerini duyurmaya çalışıyorlar.
Ne yazık ki gösterdikleri çabaya rağmen sorunlarına hala çözüm getirilemiyor. Suç İİBF'liler de mi? Yoksa devlette mi? Gitgide artan İİBF mezunlarının sorunlarına neden çözüm bulunamıyor? Mesleki geleceği aydın görünmeyen İİBF mezunlarına rağmen hala neden İİBF fakülteleri açılmaya devam ediyor? Bu durumun planlaması daha önceden yapılmıyor mu?
İİBF mezunlarının sayısı 2012 yılından bu yana 1,5 milyona dayandı. Mezun olan öğrencilerin 400 bini hala işsiz. İşsiz mezunlara her yıl 500 bin kişi ekleniyor. Basit bir olay gibi ele alınmaması gereken işsizlik sorununun büyük bir bölümünü İİBF mezunları oluşturuyor.
Özel sektörde tecrübesiz oldukları gerekçesiyle barınamayan İİBF'lilere kamuda adeta dalga geçercesine az sayıda kadro veriliyor. Bu durum bariz bir biçimde görmezden geliniyor. Onlar Türkiye 'deki 2,5 milyon işsiz içinde her 80 kişiden biri. Her biri özel projelerin içerisinde yer alması gereken Yüksekokul bitirmiş talihsiz İİBF mezunları. Seslerini uzunca bir süre duyuramadılar. Bireysel çabaları sonuç vermeyen mezunlar örgütlenip haklarını aramaya çalışıyorlar. Sorunun temelinde eğitim politikaları var ama çözümü uzun soluklu olduğu için daha öncesinde ivedilikle halledilmesi gereken problemler var. Örneğin; artık bir bankacı olmanız için İİBF mezunu olmanıza gerek yok. Mezun olduğunuz bölüm ve mesleğiniz ne olursa olsun referansınız var ise rahatça Bankacılık ve Finans sektöründe iş bulabilirsiniz. İş sektöründe en fazla alana sahip olan Bankacılık sektöründe durum böyle olunca İİBF mezunları için kamu sektörü mecburi bir hal alıyor. Âmâ orada da ne yazık ki kadro ve liyakat sorunu bulunuyor. Tıpkı Bankacılık sektöründe olduğu gibi kamuda da birçok alanda farklı bölüm mezunları İİBF mezunlarının kadrolarına atanmakta. Bu durum İİBF mezunlarının geleceğini tehlikeye sokmaktadır.
Bu durumun ne zamana kadar süreceği bilinmiyor. Hükümet yetkilileri ve Çalışma Bakanı ;IIBF'lilerin sorunlarını ne zaman görecek? CUMHURBAŞKANIMIZ R.T.Erdoğan'ın İİBF mezunu olması gençlerimiz için bir umut ışığı olmaktadır. Aynı alanda eğitim alan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’nın kendilerini anlayacak en iyi insan olduğunu düşünüyorlar. Duyun İİBF mezunlarının sesini CUMHURBAŞKANIM. Sessiz İİBF mezunlarının sesi olmanızı arzu ediyoruz. Bu Genç mezunlarımız onları sadece sizin anlayabileceğinizi düşünüyorlar.