Süper Lig'de durum


Süper Lig'de 5. hafta geride kalırken Fatih Terim yönetimindeki Galatasaray, liderlik koltuğunu devraldı. Özellikle taraftarının önünde gösterdiği performans ve aldığı sonuçlarla göz dolduran sarı-kırmızılılar, Kasımpaşa maçında da göz doldurdu. Forvet transferi yapmayarak taraftara hayal kırıklığı yaşatmasına rağmen, ikinci forvetler Garry Rodrigues ve Onyekuru'nun performansları, en azından lig için bu hücum hattının yeterli olabileceğinin sinyalini veriyor. Ancak işin içerisine Şampiyonlar Ligi ve Türkiye Kupası girdiğinde yahut oluşabilecek bir sakatlıkta Galatasaray'ın büyük sıkıntı yaşayacağı bir gerçek.

Başakşehir ve Kasımpaşa'nın ardından 4. sırada bulunan Beşiktaş, geçtiğimiz senelerdeki performansında uzakta. Oğuzhan'ın milli maçlardaki performansı alkış alırken, takımda tutuk kalması eleştiri oklarını üzerine çeviriyor. Ligin belki de en kaliteli ve tecrübeli kadrosuna sahip Kara Kartal'da gözler önümüzdeki hafta oynanacak Fenerbahçe derbisinde...

Fenerbahçe yeni teknik direktör ve yenilenen kadrosuyla, 5. haftada 2. galibiyetini zor da olsa Konya deplasmanında elde etti. Kadronun oturması zamanını alacak gibi görünen sarı-lacivertliler de özellikle Harun ve Eljif Elmas performanslarıyla göz dolduruyor. Sarı Kanarya'nın da önümüzdeki hafta Beşiktaş ile oynayacakları derbi maçında nasıl bir performans ve sonuç alacakları herkesin merak konusu.