Süper Lig'de 6. hafta geride kaldı. Beşiktaş,  3-0 öne geçtiği maçta Adana Demirspor'la 3-3 berabere kalarak, büyük bir avantaj tepti ancak liderliğini averajla sürdürdü. Çokça tartışmaların olduğu karşılaşmaya, Balotelli'nin Sergen Yalçın'a yaptığı hareket damga vurdu.

Süper Lig'de 6. hafta geride kaldı. Beşiktaş, 3-0 öne geçtiği maçta Adana Demirspor'la 3-3 berabere kalarak, büyük bir avantaj tepti ancak liderliğini averajla sürdürdü. Çokça tartışmaların olduğu karşılaşmaya, Balotelli'nin Sergen Yalçın'a yaptığı hareket damga vurdu. Sergen hocaya doğru kafasını işaret eden İtalyan yıldızın bu hareketi, Sergen Yalçın'ın yıllar önce bir programında 'bu çocuğun beyni yok' yorumuna istinaden yaptığı öğrenildi.

Liderin aynı puandaki takipçisi Trabzonspor, İttifak Holding Konyaspor ile deplasmanda 2-2 berabere kaldı. Karşılaşmaya tam 8 gol kurtarışı yapan Uğurcan ve bordo-mavililerin yıldız ismi Gervinho'nun son dakikalarda kaçırdığı yüzde yüzlük gol pozisyonu damga vurdu. Avrupa arenasında yer almayan ve oldukça iyi bir kadro kuran Trabzonspor, Avrupa'da gruplarda mücadele eden Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe'ye oranla kondisyon açısında çok daha diri bir görüntü verdi.

Şampiyonluğun bir diğer adayı Galatasaray, Kayseri deplasmanında adeta dağıldı. Terim'in öğrencileri renkdaşına 3-0 mağlup oldu. Taraftar sosyal medyada Fatih Terim'e tepki gösterdi. Tecrübeli hoca ise '1 Ocak'ta bambaşka bir Galatasaray' sözü verdi. Bakalım ilerleyen haftalar ne getirecek.

Haftanın en karlı çıkan takımı Fenerbahçe oldu. Sarı-lacivertliler evindeki karşılaşmada Giresunspor'u 2-1 mağlup etti. Rakiplerinin puan kaybettiği haftada 3 puanı hanesine yazdırdı. Ancak oynanan futbol pek de ümit verici değil. Giresunspor 6. haftada ligdeki ilk golünü Fenerbahçe'ye atarken, bir de penaltı kaçırdı. Vitor Pereria'nın dizilişteki 3-4-3 ısrarı devam ediyor. Fenerbahçe'ye çok uygun görünmeyen bu sistem oturacak mı yoksa hoca başka varyasyonlara mı geçecek, açıkçası merak konusu.