SÜPER LİG PANAROMA

Son yılların en kısır, keyifsiz derbisini izleyerek kapattığımız 6. haftada, Fenerbahçe ve Beşiktaş Kadıköy'de yenişemedi, 1-1 berabere kaldı. Taraftarın sürekli sitem ettiği, dikine oynamaktan sürekli kaçınan Hasan Ali'nin yıldızlaştığı maçta, Beşiktaş adına fark yaratan isim Garry Rodrigues'le beraber Süper Lig'in en iyi kanat forveti diyebileceğim Ryan Babel oldu. Mükemmel bir gole imza atan Hollandalı, yönetimden arzu ettiği sözleşme miktarına bir 'tık' daha ulaştı diyebiliriz.

Aslan 2 sene ara verdiği arenaya hızlı döndü, Şampiyonlar Ligi'ne, grupların en farklı skorunu alarak, Rus şampiyonu Lokomotiv'i adeta ezerek 3-0 başladı ama... Ama gel gör ki Akhisar, Sarı-Kırmızılılara 'deplasman kabusunu' yaşatmaya devam etti. Geçen ay Süper Kupa'yı da Cimbom'un ellerinden alarak müzesine götüren Ege ekibi, bu defa da acımadı, 'Avrupa Fatihi'ne 3 attı! Forvet transferi yapmamanın ceremelerini iliklerine kadar hisseden Galatasaray'da, havalarında soğumasıyla beraber Florya'da Fatih Terim fırtınası esmiştir, esecektir.

7. haftaya girilirken, artık yavaş yavaş ligin sıralaması da belli olmaya başladı. Başakşehir'in 13 puanlı liderliğini, 12 puanlı Galatasaray ve Kasımpaşa takip ederken, Beşiktaş geçen seneki yerine yerleşerek 11 puanla 4. sırada yer aldı. 6 hafta 2 galibiyet, 1 beraberlik ve 3 mağluiyet alan, 6 gol atıp 7 gol yiyen Fenerbahçe ise düşme hattının bir kaç adım ilerisinde Trabzonspor'un hemen gerisinde 13. sırada yer aldı. Başkanın Cocu'yla nereye kadar devam edeceği soru işareti devam ederken, modern futbolun Türkiye şubesi olma hayalleri biraz sıkıntıya girmiş gibi görünüyor...