'SÜPER' DERBİ


6 gollü güzel ve bir o kadar da ilginç bir derbiyi geride bıraktık. İlk yarı, ne yaptığından haberi olmayan Fenerbahçe, adeta futbol oynamaya aç Beşiktaş tarafından darmaduman edildi. Devreye 3-0 önde giren siyah-beyazlılar, 2. yarı adeta şoka girmiş gibiydi. Art arda gelen 2 gol ve en son 'Hasansio'nun sol ayağıyla yolladığı füze, Vodafone Arena'yı derin bir sessizliğe bürüdü. Sonraki dakikalarda 2 takımda direklere takılınca tarihi maç 3-3 sona erdi.

Yıllarca kalecilik yapan Şenol Güneş'in, böyle bir kalecinin takıma gelmesine nasıl izin verdiği ve nasıl ilk 11'de oynattığı merak konusu... Topla çıkmayı beceremeyen ilk 11, defanstaki ikilinin uyumsuzluğu, özellikle Sadık'ın gole sebebiyet de veren basit hataları Fenerbahçe taraftarını adeta çıldırttı. Şenol Güneş oyunu okuyup erken müdahele etse, Beşiktaş, Volkan gibi oyunu soğutabilecek 'kaptan'a sahip olsa, bu skorun buraya gelmesi olanaksız. Ancak Kara-Kartal'da malesef bazı şeyler değişmiyor. Her ne kadar küme düşme mücadelesi verse de, Fenerbahçe de bir kez daha büyüklüğünü kanıtladı. Vodafone Park'ta 3-0'dan dönmek her babayiğidin harcı değil.

Hakeme gelicek olursak, Beşiktaş'ın penaltı kararını es geçmemesi Beşiktaş adına büyük bir kazanım. Sadık'ın golünde ise faul mü değil mi tamamen hakemin yorumuna kalıyor. Ama sanki biraz faul gibi...