İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, Yüksekova'ya ve Şemdinli'ye yeni kaymakamlık binası yapılacağını, Derecik'te temelleri attıklarını dile getirirken , "Ohhh! paralar PKK'ya gitmiyor, millete gidiyor. Oh, oh! Not alın not, not." sözlerini sarf etmesi aslında TBMM Genel Kurulu’nun final konuşması idi.

TBMM Genel Kurulu'nda bütçe görüşmelerinde İçişleri Bakanı Süleyman SOYLU'nun konuşması gündem oldu.

Aslında perşembenin geleceği çarşambadan beliydi.

İçişleri Bakanı Soylu, Bütçe ve Plan komisyon görüşmelerinde, Van'da Servet Turgut'un ölümüyle, Osman Şiban'ın ağır yaralanmasıyla sonuçlanan helikopterden atarak işkence iddiaları ile ilgili de ilk kez konuşmuş, SİHA görüntüleri ile cevap vermişti.

İçişleri Bakanı Soylu, TBMM Genel Kurulunda, bakanlığın 2021 yılı bütçe görüşmelerinde konuşurken, eleştirilere de cevap vermekten geri kalmadı, tabiri caizse taşı gediğine koydu. Soylu cevap verirken her zamanki gibi kendi içtenliği ile davrandı.

Soylu, Meclis'in kurulduğu günden itibaren çok zor günler yaşadığını ifade ederek, her darbede, her cunta yönetiminde itibarının zedelenmek istendiğini, siyasetinin aşağılandığını, 15 Temmuz'da da bombalandığını ifade ediyor, 'Oysa bugün tarihimizin en büyük fırsatını yakaladık.' diyerek de bir vurgu yapıyordu.

Ayrıca Bakan Soylu, ülkemizi bir alana hapsetmeye çalışanlara karşı ilk kez sorunları onların sahasına yıkabilen bir Türkiye olduğunu ifade ediyordu ki Meclis'te HDP Grubu rahat durmadı.

Laf atmaya başlamaları ile Bakan Soylu'nun içinin ne kadar dolu olduğunu gösteren fitil ateşlenmeye yetmişti. HDP'liler laf atmaya devam ederken Soylu 'DEMİRTAŞ'A DA KARAYILAN'A DA TERÖRİST DİYORUZ' ifadesini birden içtenlikle kullandı.

Soylu, PKK terör örgütünün köylere gidip erkekleri evden çıkararak kadınlara tecavüz ettiğini ifade etti ve , "Alçaklar, alçaklar! Bak, beni konuşturmayın. Hesap vereceksiniz hesap vereceksiniz' ifadelerini bastıra bastıra kullandı..

Süleyman Soylu'yu çok yakınen tanırım. İyi görüştüğüm bir insandır hemşerimdir, bakanımdır.

Şunu iyi biliyorum. Vatanı için gece gündüz çalışan, şehitlerin cenazelerinde ağlayan, yaşayan ve gözlerinde okunan derin hüznü gören biri olarak şehit ailelerine verdiği sözlerin arkasında duracağını biliyorum.

Bu yüzden HDP'lilere verdiği cevaplara çok ta şaşırmış değilim. Bakan Soylu, başka Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a verdiği tam destek ve MHP ile beraber PKK'nın bitmesinde baş rol oynayan bir İçişleri Bakanı olarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin tarihine geçmiştir.

En son olarak Süleyman Soylu'nun, Yüksekova'ya ve Şemdinli'ye yeni kaymakamlık binası yapılacağını, Derecik'te temelleri attıklarını dile getirirken , "Ohhh! paralar PKK'ya gitmiyor, millete gidiyor. Oh, oh! Not alın not, not." sözlerini sarf etmesi aslında TBMM Genel Kurulu'nun final konuşması idi.

BU 'OHHHH OH' KONUŞMASININ HERKESİN YÜREĞİNDE UMUT YEŞERTTİĞİNİ, BAŞTA ŞEHİT AİLELERİ OLMAK ÜZERE BÜTÜN ÜLKENİN DE ÇOK İYİ ANALİZ ETTİĞİNİ, KABUL GÖRDÜĞÜNÜ SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARINDAN GÖZLEMLEMEK DE ZOR DEĞİLDİ.

Şahsımın attığı twite baktığımda da 800 bini aşkın bir görüntülenme alması beni şaşırtmadı....

SAĞLICAKLA KALIN…