Bilimsel ve evrensel değerlere göre yerinde ve zamanında tam teslimiyet; iyi veya kötü olan her başımıza gelen olayın varlığını objektif bir şekilde kabul etmektir. Başımıza gelen kötü şeyler, eğer aktif sabır sergilenirse ardından gelecek güzel günlere, iyilik ve güzelliklere daha hızlı kavuşuruz.

'Yapamayacağın şeylerin yapabileceklerini engellemesine izin verme.' John Wooden

Bilimsel ve evrensel değerlere göre yerinde ve zamanında tam teslimiyet; iyi veya kötü olan her başımıza gelen olayın varlığını objektif bir şekilde kabul etmektir. Başımıza gelen kötü şeyler, eğer aktif sabır sergilenirse ardından gelecek güzel günlere, iyilik ve güzelliklere daha hızlı kavuşuruz. Eğer başımıza gelen kötü olayları deve kuşu gibi başımızı kuma gömüp kabullenmeyip çözüm üretmezsek, çoğunlukla kaygılı, takıntılı düşünceler üretiriz. Eğer sürece sabredip çözüm yolları ararsak sonunda gelecek olan "müjdeyi istiyorum" şeklindeki güzel haberleri alıp zaferler kazanırız…[1]

Gereksiz yere isyan etmek, hedeften, amaçtan ve muhataptan uzaklaşmaktır. Eğer insan yaşananlara ve yaşatılanlara karşı sürekli bir 'alayına isyan' halinde olursa konudan, çözümden ve gerçeklikten uzaklaşır. Aynı şekilde karşımızdakinin amacını ve niyetini bilmeden 'alayına isyan' halinde olmak o kişiden bizi uzaklaştırır. Kişilere karşı değil; sapla samanı ayırıp sadece kötü davranışları hedef al, iyi davranışlara ise teşekkür et… 'Ben ne yapmam gerektiğini, ne düşünmem gerektiğini biliyorum ve yapıyorum ötesini Allaha bırakıyorum, ruhuma, kalbime, bedenime, zihnime, beynime ve kendime güveniyorum' düşüncesine inanarak, söyleyerek yaşamakta büyük kazançlar vardır.

Kendi omuzuna tırman. Başka nasıl yükselebilirsin ki! - Nietzsche