SORULAR SORU İÇİNDE

Soru 1: Düşünün, 15 Temmuz akşamı ülkenin Genelkurmay başkanı kendi yaveri tarafından rehin alınıyor. Kuvvet komutanları rehin alınıyor. Siz genelkurmay başkanı olsaydınız TBMM’nin 7 defa bombalanması karşısında istifa eder miydiniz? (Soru Genelkurmay eski başkanlarından Sabahattin Işık Koşaner’e soruluyor)

Cevap: “Esas sıkıntı burada. Bu insanların tespit edilememesi, tanımaması, kendilerini çok iyi gizlemiş olmaları ve belki de birileri tarafından genelkurmay başkanının yanına ‘emir subayı’ diye tayin edilmeleri söz konusu olabilir. Tabii bu hepimizin utanç vesilesidir. Çaresi bulanamamıştır”. Cevap bu. Sizi tatmin ederse. Ben şahsen tatmin olamadım.

Soru 2: Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı Marmaris’te koruyan polis FETÖ’den içerde. Erdoğan’ı getiren uçağın pilotu FETÖ’den içerde. Akıncı üssünü vuran pilotlar FETÖ’den içerde. Erdoğan’ın uçağına eskortluk yapan F-16’nın pilotu FETÖ’den içerde. Bu soruların cevapları henüz yok.

Soru 3: 1999 yılında ATV’de bir kaset yayınlandı. Bu kasette F. Gülen şunları söylüyordu; “Devletin kılcal damarlarına kadar dolaşın, kendinizi belli etmeyin”. Bu toplantıda silahlı kuvvetler mensupları vardı.

Bu kaset yayınlandıktan sonra niçin muhalefetten herhangi bir tepki gelmedi?

Bahse konu kaset yayınlandıktan sonra FETÖ’nün büyümeye devam ettiğini biliyoruz. Niçin müsaade edildi?

Soru 4: 15 Temmuz gecesi Akar Paşa F. Gülen ile görüşme talebini “tersleyerek” reddettikten sonra Akın Öztürk ile odada niye yalnız kaldı? Bunu Akar Paşa mı istedi yoksa Akın Öztürk mü?

Soru 5: Eldeki bilgiye göre, örgütle arası açılan bir FETÖCÜ askerin ihbarıyla darbe saati daha erkene alınmıştır. Acaba bu FETÖCÜ askerin ihbarı olmasaydı darbe başarılı olur muydu?

TBMM’de FETÖ ile ilgili verilen bütün soru önergelerinin reddedilmesinin sebeb-i hikmetini de bilmek isteriz.

Vesselam...