SMO Suriye'de katil rejime, işgale, PKK/SDG, DEAŞ ve diğer terör örgütlerine karşı mücadele eden kendi topraklarını savunan ve Türk Ordusuyla işbirliği yapan Suriye Kuvayı Milliyesidir.

SMO Suriye'de katil rejime, işgale, PKK/SDG, DEAŞ ve diğer terör örgütlerine karşı mücadele eden kendi topraklarını savunan ve Türk Ordusuyla işbirliği yapan Suriye Kuvayı Milliyesidir. 2011 yılında Suriye'de ilk muhalefet hareketi başladığında ÖSO olarak ortaya çıktı. Daha sonra Türkiye ve ABD projesi olarak eğit-donat projesi ile desteklendi, ancak maalesef devamı gelmedi. ABD bulunduğu yerleri istihbari olarak DEAŞ'a bildirdi ve ağır kayıplar vermelerine neden oldu. Sonrasında bildiğimiz gibi ABD, Kuzey Suriye'de bir terör koridoru kurmak, İsrail'e kardeş bir PKK devleti kurmak için yoğun bir şekilde, adeta hunharca terör örgütü PKK/YPG/SDG'yi destekledi.

Ülkemizde belirli kesimlerde hiç de Ülkemizin milli stratejisi, jeopolitiği ve jeostratejisi ile uyumlu olmayan bir şekilde bir tez işlenmektedir. Bu tez, Türkiye'nin anayasal ve demokratik protesto hakkını kullananlara terörist muamelesi yapmasına karşın; Suriye'de devlete karşı silahlı isyan başlatan SMO'ya destek verdiği, SMO'nun terörist olduğu yönündeki yaklaşımdır. Bu yaklaşım öncelikle akla, mantığa, vicdana, insan haklarına, Türkiye'nin milli çıkarlarına aykırı, ipe sapa gelmez bir deli saçmasıdır. Çünkü bu örgüt yada ordu, Türk Ordusu ile birlikte emperyalizme, işgale, katliama, soykırıma, insanlık düşmanı katil sürüleri terör örgütlerine (PKK/YPG/SDG, DEAŞ, DHKP-C…) karşı mücadele vermektedir.

Şimdi bu yaklaşımın mantıksızlığını sorularla ortaya koymaya çalışalım:

Türkiye Suriye mi oldu? Hayır.

Suriye gibi işgale mi uğradı? Hayır.

İşgalden önce Suriye yönetimi gibi 1 milyondan fazla insanı Türkiye yönetimi, soykırıma mı uğrattı ve 6 milyonun yurtdışına çıkmasına, 6 milyon insanın ise yurt içinde göçüne yol açarak tam anlamıyla coğrafi ve demografik soykırım mı yaptı? Hayır.

ŞU ANDA TÜRKİYE HARİC (TERÖRLE VE BEKASI İÇİN MÜCADELE EDİYOR) SURİYE'Yİ İŞGAL EDEN, ORADA ASKER BULUNDURAN, 2014 TEN BERİ ORADA OLAN KAÇ ÜLKE VAR?

SURİYE'DE KAÇ TANE TERÖR ÖRGÜTÜ VAR?

SURİYE'DE EMPERYALİZMİN KUCAĞINDAKİ TERÖR ÖRGÜTLERİNİN İŞGALİ ALTİNDAKİ TOPRAKLAR NERELERDİR?

EMPERYALİST DEVLETLER SURİYE'DEKİ TERÖR ÖRGÜTLERİNE KAÇ MİLYON TON SİLAH VE MÜHİMMAT YARDIMI, KAÇ MİLYAR DOLAR PARA YARDIMI YAPTI?

DEAŞ VE PKK/SDG TERÖR ÖRGÜTLERİNİN SAHİBİ KİM?

BU ÖRGÜTLER NE KADAR İNSANI KATLETTİ VE NE KADAR İNSANI YERİNDEN SÜRDÜ?

SUÇLANMAYA ÇALIŞILAN VE TÜRK ORDUSUNUN KAN KARDEŞİ SMO'NUN SİVİL VE MASUM İNSANLARA SALDIRDIĞI GÖRÜLMÜŞ MÜ? HAYIR.

TÜRK ORDUSU VE SMO'NUN YEREL HALK DESTEĞİ İLE BİRLİKTE, TERÖRLE MÜCADELEDE SİVİLLERE ZARAR VERMEMEK KONUSUNDA DÜNYANIN EN HASSAS VE EN BAŞARILI ORDULARI OLDUĞU, AKIL SAHİBİ, SORGULAMA YETENEĞİNE SAHİP, RASYONEL VE VATANSEVER, MEDENİ BİREYLERCE GÖRÜLEBİLDİĞİ ANLAŞILAMAMAKTA MIDIR?

Vatansever; 1 milyon insanı katleden, kimyasal silah kullanan cenin ve çocuk katliamcısı Esed mi,

Katliamcı, soykırımcı, çocuk tacizcisi; çocuk, kadın, yaşlı, güvenlik görevlisi toplam 17 bin insanı katleden; genel toplamda 55 bin insanın hayatına mal olan, düşman uşağı, soykırım ocağı;Müslüman Türk/Kürt/Arap/Fars katliamcısı, Kur'an ve Cami yakıcısı, Kilise tacizcisi; insan kaçakçısı, uyuşturucu kaçakçısı, silah kaçakçısı, organ kaçakçısı, petrol kaçakçısı, çocuk ve kadın tecavüzcüsü, NAMAZ VE EZANLA ALÇAKÇA VE KAHPECE DALGA GEÇEN, PKK/KCK/PYD/YPG/YPJ/SDG, DHKP-C/DEAŞ mı,

Yoksa sivil ve masum insanlara kesinlikle zarar vermeyen, sivillerin kılına dokunmayan, tek bir sivilin burnunu kanatmayan, Suriye'de halkları yukarıdaki terör örgütlerinden kurtaran, söz konusu bölgeleri özgürleştiren ve Türk Ordusunun işbirliği yaptığı ve kan kardeşi SMO mu?

Anayasal ve demokratik protesto hakkını kullanan sade ve masum vatandaş;

yüzlerce ev ve işyerini, araçları yakar mı,

şehirleri ateşe verir mi,

Onlarca insanın ölümüne neden olur mu,

Seçilmiş meşru hükümeti, seçimlere başvurmak sızın, sokak eylemleri ile düşürmeye çalışır mı,

Polise taş atar mı,

Açıktan, aleni, yekten, kanırta kanırta PKK BAYRAĞI, APO POSTERİ açar ve gösterir mi,

PKK marşı söyler mi?

Anayasal ve demokratik protesto hakkı, kırmadan, dökmeden, şehirleri ateşe vermeden, kamu ve özel malları yağmalamadan, vandalizm yapmadan, insan haklarını ihlal etmeden;

İnsanca, cağdaşça, uygarca, medenice kullanılamaz mı?

Bu soruların cevapları tüm sorumlu yurttaşlarca düşünülmelidir.....

Her yurttaşın demokratik teamüller ve hukuk çerçevesinde hareket etmek, insan haklarına harfiyen riayet etmek zorunluluğu vardır.

Suç işleyen, suç işleyeni öven, hukuk çerçevesinde karşılığını ve cezasını görür.

Saygı ve selamlarımla.