İnsanlık tarihi bundan sonra “Coron’dan önce” ve “Corona’dan sonra” diye konuşulacak. Ne garip değil mi; Bütün dünya evlerine kapandı film gibi insanın inanası gelmiyor. Bende bazen “yok ya bunlar rüya” demiyor değilim ama gerçek.

İnsanlık tarihi bundan sonra 'Coron'dan önce' ve 'Corona'dan sonra' diye konuşulacak.

Ne garip değil mi; Bütün dünya evlerine kapandı film gibi insanın inanası gelmiyor. Bende bazen 'yok ya bunlar rüya' demiyor değilim ama gerçek.

Tüm bu yaşananlar insanlık adına ne anlama geliyor gelecek günlerde öğreneceğiz.

Dünya yeni bir düzen ve yeni güçlerin kontrolünde bundan sonraki yüzyıl için hazırlanıyor. Tekrar söylüyorum; Bu virüs kendi kendine ortaya çıkmış bir şey değil ve acımasız bir küresel oyunun sadece bir figüranı.

Çin'den çıktı ama Çin'in nüfusuna baktığınızda orada bıraktığı hasar nüfusu ile ters orantılı, bir şeyleri saklayan Çin'i önümüzdeki süreçte göreceğiz.

Avrupa Birliği ise adeta fiilen olmasa da zihinlerde çökmüş durumda. ABD ise dünyanın büyük gücü sıfatını kaybetti kaybedecek.

Kurgulanan yeni dünya da roller değişiyor, her doğum sancılıdır ama bu sefer bayağı bir acılı yeni bir dünya düzenin dizaynına şahitlik yapıyoruz.

Kimse unutmasın yeni dünya düzenin de duygulara yer yok, yeni düzen geçmiş düzenden çok daha zalim olacak.

En basit anlatımla; Yaşlı ve hastaları ortadan kaldıran bir virüs bu düzen de sadece sağlıklı ve güçlü olanları istediklerinin bir kanıtı.

100 yıldır yaptıkları aslında bu günlerin kendilerince temizlik hazırlığıydı. İnsanları doğadan, organik hayattan ve beslenmeden, aileden, değer yargılarından uzaklaştırıp bir çok hastalığı da yaydılar.

VE İNSANLIK ZAYIFLADI!

İnsanlık; hem ruh ve vücut sağlı hem de 'insan' olarak karakter olarak zayıfladı, zayıfı yok etmek kolaydır.

Tabi bunların yanında lütfen 'dinler savaşını da' unutmayalım!

Özellikle Müslümanlara yapılan zulüm ve işkenceler yani; istemedikleri ne kadar insan veya nesne varsa geçmiş yüz yılda yıprattılar ve sonrasında bir virüs ile 'giden gider kalan sağlar bizimdir' dediler.

'Küresel Güç' dediğimiz şeyin İslam'a düşman olduğunu bir Müslüman olarak asla kafanızdan çıkarmayın!

Şimdi hepimiz bir panik içinde bekliyoruz fakat kıyamete kadar sürecek Haç ve Hilal savaşını da gözden kaçırmayın.

Olimpos dağının çocuklarının ilkesi; Hira dağının çocuklarını yok etmektir.

Bakın Kabe tarihinde ilk defa kapandı, camilere kilitler vuruldu bir virüsle topla tüfekle yapamadıklarını yaptılar.

Bu küresel güç bir oyun kurarken dinler savaşını asla bir kenara bırakmaz ve bu kurduğu oyun için de ona da bir rol verir.

İşte bu manada bize yıllardır yaptıkları bizi Kuran'dan, İslam'dan, değer yargılarından, örf ve adetlerimizden, ailemizden uzaklaştırarak istedikleri kıvama getirmek yani; ZAYIFLATMAK!

Başarısız olduklarını söyleyemem çünkü son 10 yılda özellikle Müslüman toplumu bu kavram ve değerlerden özgürlüğün ve maddenin havasına kapılarak uzaklaştı.

Biz ülke olarak Batı'dan daha güçlüyüz ama yıllardır batılı gibi olmaya çalışmak ve onlar gibi yaşamaya çalışırken kendi özümüzü unuttuk.

Bir önceki yazımda yazdığım gibi; Biz duygularımızı bir kenara bırakarak devlet yönetemeyiz, farkımız ve bizi bu yeni dizayn edilen dünya da bizi farklı kılacak değerimiz de bu.

Batının bu virüs olayında vatandaşına nasıl davrandığı ortada!

Bizim devletimizin nasıl davrandığı da ortada!

Tabi ki eksikler olacak fakat dünyanın şu anda bizi gıpta ile seyrettiğini lütfen unutmayın!

Evet; Saçmalayan bir insanlığın kendini kaybetmiş bir insanlığın geçirdiği büyük bir sınav içindeyiz lakin biz Müslümanlar bu yaşananlardan çok daha fazla ders çıkarmalıyız.

Nasıl da kilitledi herkesi!

Dünya'yı kendi etrafında dönenlere ne oldu; ukala dümbelekler neredesiniz!

O şımarık, ukala, kendini beğenmiş, parasıyla insanlara hükmedeceğini zanneden, parasıyla insanları aşağılayanlar acaba biraz akıllandılar mı?

'Zengin & Fakir' nasıl da eşitlendi...

İnanan- inanmayan, kılan- kılmayan büyük bir çoğunluk; Lüks lokantalar da en pahalı menüleri söyleyip sosyal medya da paylaşıp sonra o tabaktakileri yemeyip çöpe yollayanlar nasıl da üç liralık makarnalara hücum ettiler!

Ya o onlarca çeşit yemeği yapıp konu komşuya hava atanlar, bari oturun da şimdi ailenize yapın. Ama lütfen elaleme süslediğiniz masaları aile bireyleri için de yapın.

Zenginliğini bir kişilik yada statü olarak benimsemiş zır cahil tipler, o lüks mekanlara gidip marka kıyafetlerini gösterir fotoğraflar ve fotoğraf paylaşanlar ne alemde acaba?

Hatta 'zenginmiş' gibi paylaşımlar yaparak kendilerini farklı göstermeye çalışan sosyal medya maymunları ne durumdadır!

Özel hastaneler devlet hastanesi statüsüne alındı ve şu aralar aman hasta olmayın, öyle paranız da olsa hemen randevu falan alamazsınız.

Evden eğitim başladı, çocuklarını okula yollayıp okulu ve öğretmenleri satın aldıklarını zanneden veli tipleri; Bütün gün çocuklarla nasıl baş edeceğimin derdindeler. Öğretmen çocuğa biraz çıkışsa soluğu milli eğitimde alıp şikayet eden veliler evde 2-3 çocuğa tahammül edemezken öğretmenlerin onlarca çocukla nasıl baş ettiği konusunda biraz insafa gelirler umarım.

Hadi bakalım şimdi herkes eşit, tek fark kimin parası varsa o kadar fazla stok yapıyor.

Ama merak etmeyin; öyle kara borsa falan günleri gelmez yani, bu günleri atlatırken fakiri de zengini de yiyecek sıkıntısı çekmeyecek Allah'ın izniyle.

Gezmeye, ev hayatından uzak başkaları için veya başkalarından daha üstün olmak için kendini parçalayan bir toplum haline geldiğimizi kimse inkar etmesin..

'Madde Bağımlılığı' denilen şey sadece uyuşturucu vs. değil, paranın insan karaketeri üzerinde yaptığı bağımlılık bunlar kadar tehlikeli.

İki- üç hafta evden çıkmama fikri bile çıldırttı insanları!

Gözleriyle göremedikleri bir virüs tüm hayatı kilitledi ne para ne makam hepimiz tehlike altındayız!

Şehit cenazeleri olduğunda eğlence programlarını iptal etmeyenler Sağlık Bakanı açıklama yapınca nasıl bütün eğlenceleri iptal ettiler ama...

Kendi canları söz konusu olunca!

Nasıl; Ölümle yüzleşmek, ölüme yürümek, ölümü hissetmek hiçte kolay değilmiş dimi...

Aşırı bulmayın ama ; Din, dil, ırk, inanış ayırmadan söylüyorum, şımarık bir toplumun terbiye sürecini yaşıyoruz demek yanlış olmaz.

Kapitalist dünya dedikleri şey insanın ta kendisi, dünya kendi kendine kapitalist olmadı insanlar yaptı bunu.

Zavallı dünya, onun bunda bir suçu yok!

Paranın ve makamın büyüsüyle büyülenmiş insanların dünyayı getirdikleri durum bu...

Tüketirken kimse düşünmedi hatta fark etmediler bile, özellikle Müslümanlar!

Şükür bitti, israf aldı başını gitti, menfaatler ön plana alındı, zenginlik hırsı kalpleri köreltti.

Şu virüs olayında dahi fırsatlanmaktan geri kalmayanlar var.

Maddi durumları acayip iyi olan ünlüler bunu fırsat bilip onaysız bir vitaminin reklamı yaptılar. O reklamı yapan ünlülere bakıyorum da; sizin paranız zaten var bu neyin hırsı ve aç gözlülüğü...

Ve normal halk dediğimiz bazıları hala sosyal medyada marka yemek takımlarını ve lüks evlerini sözüm ona evde oturma sloganı tavsiyesine yedirip göstermeye çalışıyorlar.

Stokçular vs. zaten onlar her devir de vardı, İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu stokçulara gereken cevabı verdi sağ olsun fakat normal halk dediğimiz kesimin şu ortamda bile ego ve kazanç ruhuna ne demeli!

Şu ortamda bunu da düşündünüz ya helal olsun size!

Yok pardon, Helal kelimesini kirletmeyelim; hepinizin vicdanına.................

Virüs fırsatçıları oldunuz ya, helal olsun size...

Gazze yıllardır abluka altında; onları anladınız mı?

Sığınmacılara isyan etmiştiniz ama sizi aç kalma ve ölme korkusu riski bile ne hale getirdi. Ya o bombaların altında aç, ölümle burun buruna yaşayanları şimdi biraz anladınız mı?

Afrika'da açlıktan ölen on binlerce insan hiç bu kadar gündeminiz olmuş muydu?

Ben bir vatandaş olarak ülkemin bir an önce en az hasarla bu beladan kurtulması için dua ediyorum ve bundan da Allah'ın izni hiç şüphem yok.

Sadece ve sadece özellikle biz Müslüman'ların bu yaşananlardan bir ders çıkartmamızı temenni ediyorum.

Zira korkuyorum çünkü; İnsanoğlu önce abartır- Sonra alışır- Sonra unutur!

Ve zaten başımıza ne geldiyse yaşananları unutmak ve unutturmaktan dolayı gelmiştir.

Evet; Bu günlerde geçecek ve biz tüm dünya da yaşanan bu olaydan en az hasar ile daha da güçlenmiş olarak çıkacağız.

Bazen hastalık değil cahillik öldür fakat şu yaşadığımız günlerde bazen değil galiba çoğunlukta virüs değil cahillik öldürecek!

'Bana bir şey olmaz' deyip ucuz kahramanlık yapmayın; OTURUN EVİNİZDE...

Psikolojik bir durumdur; Size ve yakınlarınıza gelmediği sürece size gelmez zannedersiniz ama öyle değil bu meret gözünle göremediğin her yerde!

Aklınızı başınıza alın!

Siz galiba ölümü uyku zannediyorsunuz ama öyle değil!

Artık anlayana...