SİYASETTE DEVRİM

Değerli okuyucular, şu günlerde gözler Istanbul'da hangi partinin veya hangi adayın seçimi kazanacağı üzerinde. Herkes nefesini tutmuş bir heyacan içinde...Bundan yıllar öncesinden Türkiye'de futbol konuşurken,şimdilerde Türkiye'de konuşulan tek şey siyaset...Artık Türkiye'de futbol yerini siyasete bırakırken bunun insanlar üzerinde nasıl bir etki yarattığını hepimiz biliyoruz.

Tabiki bunun iyi olduğu kadar kötü tarafı da bulunmaktadır. Siyaset insanların özel yaşam alanlarından konuşulmaya başlandığından itibaren her parkta, sokaklarda ve maalesef iki kişinin bir araya gelmesiyle başlayan kulisler...Yeni başlayan güne siyaset konuşmalarından başlamak...1990 yıllarında insanların siyasetin (s) sinden bile konuşmaya yanaşamadıklarını biliyoruz. Hangi partiye oy vereceklerini gizli tutarlardı. "Aman kimse bilmesin filan partiye oy verdiğimizi" derlerdi. Fakat şimdilerde herkes istediği partiye oyunu veriyor,bu yetmezmiş gibi hangi partiye oy verdiğini söylüyor. Tabiki burda bu sonucu çıkarabiliriz; Artık siyaset bir futbol maçıymış gibi izlenip ve oynanıyor diyebiliriz. Futbolcular nasıl takımlara transfer oluyorsa, şimdiki insanlarda her an bir partiden bir partiye geçiş yapmaktadır.

Tabiki Türkiye'de siyaseti insanlara sevdiren ilk isim sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan' dır. Aynı sitede,mahallede ve binada oturan insanlar istediği partiye reyini veriyor ve komşusu ile bunu çekinmeden paylaşıyor. Mahalle ve site sakinleri hepsinin görüş ve fikirleri ayrı olduğu halde aynı mekanlarda oturup sohbet etmekte ve komşusunu koruyup kollamaktadırlar

Yıl 2019 artık, siyasette ne kadar yol katledilmiş bunun farkına varabiliyoruz. Buna bence siyasette devrim yapıldı diyebiliriz. Ama şunu unutmamalıyız ki siyaset insanoğlunun huzuru ve refahı için konuşulsun. Huzursuzluk getiren siyaset, biz insanoğlundan uzak olsun.


Allah'a emanet olun.