Cumartesi günü DİSK, KESK, TMMOB ve TTB'nin öncülüğünde Ankara'da "Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi" sloganıyla Emek, Barış ve Demokrasi mitingi öncesi Cumhuriyet tarihinen en kanlı katliamı meydana geldi. Ankara tren garı yakınlarındaki patlamada 97 kişi hayatını kaybederken 246 kişinin de yaralandığı açıklandı.

BİRAZ GERİYE GİTMEKTE FAYDA OLACAK

Terör örgütü PKK, 7 Haziran seçimleri sonrasında terör olaylarını artırarak, Suruç saldırısı sonrasında da asker ve polislerimize yönelik hain saldırılarına başladı. Türk Silahlı Kuvvetleri, PKK’nın saldırıları sonrasında örgütün yurt içinde ve yurt dışındaki hedeflerine yönelik şimdiye kadar görülmemiş operasyonları yapılarak bölücülere darbe üstüne darbe vurdu.

TSK’nın operasyonları yanında emniyetin de tüm örgütlere yönelik operasyonlarına devam ettirilerek başta PKK olmak üzere bölücü örgütlerin adeta beli kırıldı.

Türkiye’de bir yandan PKK’ya karşı mücadeleye devam edilirken, Suriye’de ise baş döndüren trafik yaşandı. Rusya, Suriye’de Esed’e nefes aldırmak için hava operasyonlarına başlayarak, Rusya, 1 IŞİD hedefini vururken buna karşılık Esed karşıtı muhaliflerin 10 hedeflerini bir bir vurdu.

Türkiye’nin de içinde bulunduğu ABD öncülüğündeki koaalisyon ülkeleri, Rusya’nın bu tutumuna karşılık ‘Esed muhaliflerini vurmayı bırak IŞİD’e odaklan’ denilerek Putin’i eleştirse de Putin’e karşı en sert açıklamayı Türkiye yaptı. Türkiye’nin sert açıklamalarına karşı Putin duyarsız kalmayıp Türk hava sahasında peşpeşe Türk jetlerinin taciz etmeye başladı.

NATO TÜRKİYE ÜZERİNDEN RUSYA'YA GÖZ DAĞI VERMEYE BAŞLADI

Rusya’nın Türk jetlerini taciz etmesinden sonra başta ABD olmak üzere NATO çok sert açıklamalar yaparak Türkiye’ye askeri yardımda dahi bulunabileceklerini açıklayarak NATO adeta Türkiye üzerinden, Rusya’ya göz dağı vermek istedi.

Türkiye, ABD, NATO-Rusya arasında karşılıklı atışmalar devam ederken Diyarbakır ve Suruç saldırılarına benzer bir saldırı Ankara’da meydana geldi. Ankara garda gerçekleştirilen hain saldırıda 97 kişi hayatını kaybetti.

Dünya devletlerinin kapışma alanı olduğu Suriye’deki yanan ateşi Türkiye’ye sıçratmak isteyenler bir kez daha düğmeye basmış oldu.

* * *

SİYASETÇİLERİMİZ BU KADAR MI ACİZLER

Cumhuriyet tarihinin en kanlı saldırısına maruz kaldığımız şu günlerde, Türkiye’yi yönetmeye aday siyasetçilerimizin tutumlarına ve davranışlarına baktığımızda ne kadar aciz ve bir o kadar da acınacak bir durumda olduklarına şahit oluyoruz.

- Türkiye’nin kalbine bomba atılmış her yer kan revan içindeyken bile siyasetçilerimiz kin ve öfke kusuyorsa vay halimize.

- Terör, birlik ve beraberliğimizi hedef almışken, hala bir araya gelmekte hayır denilmesi acizlik değil de nedir.

- Fransa’da 17 kişinin ölümüne neden olan saldırı sonrası bütün dünya liderlerini aynı saftu buluşurken, 97 kişinin hayatını kaybettiği ve 246 kişinin de yaralandığı kanlı saldırı sonrası bizim siyasetçilerimizi birleştiremedi. bilakis var olan uçurum var olan küfür dili katlanarak arttıkça arttı. Durum böyle olunca da siyasetçilerimiz bu kadar mı aciz ve bu kadar acınacak duruma düştüler.

- Gözleri kör, ve kalpleri katılaştıran koltuk ve ideolojiler Türkiye’’nin geleceğinden çok değerli ve önemli olmalı ki birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde dahi bir araya gelme becerisini gösteremediniz.

- Dört bir yanımızı saran ateş Türkiye’ye sıçramaya ramak kalmışken bu parçalanmışlık niye. Bu ‘hayırcılık’ niye. Böyle zor durumlarda irade gösteremeyen siyasetçileri millet neylesin.