SIRÇA KÖŞK BAŞKANLARI

Sayın Cumhurbaşkanının defaatle vurguladığı, sırça köşklerde oturanlar, halktan kopuk olanlar Ak partide barınamaz ve Ak parti de siyaset yapamaz söylemleri, ne kadar doğru ise o kadar realiteden uzak bir uyarı. Zira bu uyarıyı ciddiye alan, uygulayan ve halk ile iç içe kaç belediye başkanı var diye bir araştırma yaptırdığı zaman açıkça görecektir.

Birinin ki diğerinden lüks makam araçları. Birinin ki diğerine gıcık verir lüks ve şatafatta makam odaları, sayısız dalkavukları ile sözüm ona belediye başkanlığı yapanlar, sırça köşkün siyasetçileri değil midir?

Birkaç istisna hariç genel görüntü bu ve böyle iken, Sayın Cumhurbaşkanının uyarısı kimlere ve yapılan bu ikazları ciddiye alması gerekenlerin bu denli duyarsız hareket ediyor olmalarının güvencesi nedir?

Bir gazeteci ve yazar olarak, birçoğuna ulaşmakta son derece zorlandığımız belediye başkanlarına halkın, sıradan vatandaşın ulaşabilmesi, iki cümle ile sıkıntı ve sorunlarını dile getirmesi ve sorunlarına çözüm bulabilmesi ne kadar mümkün?

Sırça köşklerinde ve lüks ötesi araçlarında ki yaşamın afyon etkisi yapmış olduğunu, bir çoğunun halk ile arasına koyduğu kilometrelerce mesafelerin, Ak parti için ne kadar büyük ve ciddi kayıpların en önemli ayaklarından olduğunu Cumhurbaşkanının bilmesi ve acilen müdahale etmesi gerekmektedir.

Bir çoğunun sırça köşk ve sahip oldukları devasa imkanlar dolayısıyla ayaklarının yerden kesildiğini, millet ile irtibat kurmak ve onların sorunlarına eğilmek bir kenara (reklam amaçlı hariç )yan yana dahi gelmediğine bizatihi benim şahit olduğum isimlerin sayısı pas geçilecek gibi değildir.

Ak partiyi bu günlere getiren, halkın ciddi teveccühüne mazhar olan evvela belediyecilik anlayışı iken, şimdi ki başkanların kahir ekseriyetinin sırça köşk başkanı olduklarını görmek için küçük bir talimat yetecektir diye düşünüyorum.

Sırça köşkte oturuyor olmanın sarhoşluğu sebebiyle ciddi, önemli ve etkin projeler oluşturmak ve bunu da yöre halkına kazandıracak faaliyetlerin merkezi olması gereken belediye ve başkanlarının birçoğu, ahalisi için kocaman bir hayal kırıklığı olduğunu genel merkezin görememiş ve Sayın cumhurbaşkanına bilgi veremiyor oluşu da ayrıca hayrete değer bir durumdur.

Domates yetiştirmeyi, hıyar yetiştirmeyi halkına hizmet diye anlayan, yorumlayan ve devasa afişlerle de reklamını yapan çapsızlar ile yol alacağını zanneden Ak parti, sorunu görmemiş ve dolayısıyla da çözümü de bulamamış demektir.

Milletin tahammül ve sabır sınırları allak bullak olurken değişmek, dönüşmek, halk ile iç içe olmak, sorunlara ciddi ve kalıcı çözümler üretmek, Dünya standartların da belediyecilik yapmak, vizyoner plan ve projeleri hayata geçirmesi gerekenlerin domates ve hıyara devasa yatırımlar yapıyor olması ile cumhurbaşkanın bu denli vurgulu ikazlarını nasıl yan yana getireceğiz doğrusu anlamak mümkün değil.

Bundan sonra iletişime geçtiğim, hal tavır, davranış ve halk ile arasında ki iletişim kalitesizliği ve son derece komik işlerle uğraşanları isim isim deklere edip cumhurbaşkanının da dikkatine sunacağım.

Zira ne devletin ve ne de milletin kaybedecek tek saniyesi dahi yokken, önemli bir hizmet alamayan, çağın gerisinde kalmış ilkel ve içler acısı uğraş içerisinde olanları deklere etmeyi de ayrıca bir vecibe kabul ediyorum.

Sırça köşkün başkanları ile daha fazla iletişimde olacağım…