Dumansız hava sahası dediğimizden beri bu konuda epey bir ilerlemeler var. Evlerinde sigara içenler bile artık içmeye tereddüt eder oldu. Kapalı mekanlarda sigara içme yasağı nedeniyle dışarı çıkıp sigara içmek zorunda kalanlardan dışarı çıkıp içeri gelmek zor olduğu için sigara bırakanlar da oldu. Hele soğukta balkona mı çıkılır sigara içmeye değil mi? Sigaranın maddi manevi boyutlarına hep değinildi. Geçenlerde ortaya bir laf attım ( bu tarz akıl bulandırıcı laflara zehirlemek derim ben) tartışmaya başladık Cuma namazı yolunda arkadaşlarla. Cuma namazına giderken arkadaşlar bir tanesi sigara içmeye kalktı. Ben de ona “sigara içmek abdesti bozuyor bilmiyor musun” dedim. Arkadaşı resmen zehirlemiş olduk. Arkadaş camiye gidene kadar kafası allak bullak oldu. Bunu başka birine daha yaptım onu da zehirledim.

Yazıdaki amacım okuyucu arkadaşlarla da bunu tartışmak içindir.

Sigara abdest i bozar demem de ki amaç sigaranın içinde yer alan alkol maddesidir. Madem alkol un bir damlası bile abdesti bozuyorsa sigara da abdesti bozar diyorum.

Sigara hakkında mekruh diyende var haram diyende. Fakat Hayrettin Karaman hocaefendi nin yayınladığı fetva ile artık haram kabul edebiliriz. Bu fetvayı duyan sigara satıcılarından sigara satma işini bıraktığını biliyorum.