‘Seydi emmi’lere ihtiyaç var

Seçim demokrasinin ruhudur. Seçim bir davanın ana kaynağıdır.

Seçim olmazsa bir yerde huzur olmaz, haksızlık olur, despotluk olur, tek kişinin sözü geçerli olur.

Seçimin olmadığı yerde kral ve kraliçelerin sözü geçerlidir onun için her zaman seçimleri desteklemeliyiz.

Şehrimizde milletvekili aday adaylarını belirlerken çok dikkatli olmalıyız. Memleketin sorunlarına duyarlı, memleketini seven, milletini seven insanları temsilci olarak seçmeliyiz.

Meclis’te memleketin sorunlarını dile getiren, Türkiye’mizi muasır medeniyet seviyesine çıkaracak milletvekillerini seçmeliyiz. Sadece kendisini seçen şehrin değil bütün Türkiye'nin milletvekili olabilecek insanları seçmeliyiz.

Suskun değil konuşan ve cesur insanları milletvekili seçmeliyiz.

Cahil insanları değil, projeler üretebilecek insanları milletvekili seçmeliyiz.

Toplumun dertlerini dile getiren insanları milletvekili olarak seçmeliyiz. Yalancı, düzenbaz değil, dürüst ve güvenilir insanları milletvekili seçmeliyiz.

En azından seçtiğimiz insanlar Kamer Genç ve Seydi Emmi gibi girişken insanlar olmalıdırlar. Kamer Genç'in fikirlerini onaylamam mümkün değil ama adamın Meclis’te her konuda kalkıp konuşması gerçekten güzeldi. Tunceli deyince akla gelen ilk isim Kamer Genç’ti.

Seydi Emmi de öyle.... Şanlıurfa milletvekiliydi

Millet ona amca manasında emmi diyordu. Toplumda onun hakkında şu söz çok meşhurdur, Urfalılara sorabilirsiniz Başın sıkıştığı zaman Seydi Emmine gel.....

Evet belki eğitimi yoktu belki Meclis’te çıkıp Türkiye sorunlarını dile getiremiyordu ama Urfa'nın ve Urfalı’nın sorunlarıyla ilgileniyordu. Fakir fukara yanına rahatlıkla gidebiliyordu... Bu tür insanları toplum kendisine ulaşamadığı ve sorunlarına çözüm bulmayan hocalara tercih eder.

İşte bizim Türkiye'nin sorunlarını dile getiren, memleketinin sorunlarını dile getiren, dürüst, yalansız milletvekillerine ihtiyacımız var. Vesselam...