Hani şu hayran olduğumuz Batı yok mu?

Hani şu hayran olduğumuz Batı yok mu?

Hani ekonomik gelişmişliğine, kentlerinin düzgünlüğüne, sokak ve caddelerinin temizliğine hayran olduğumuz Batı?..

Hele de demokrasine, başta basın hürriyeti olmak üzere insan hak ve özgürlüklerine hayran olduğumuz Batı…

Osmanlı’nın son döneminden itibaren yaşam biçimine özendiğimiz, dilini öğrenmeyen çalıştığımız, Batılı gibi düşünüp, Batılı gibi davransınlar diye uğruna mürebbiye tutup çocuklarımızı eğittiğimiz Batı!..

Batı demokrasinin beşiğidir, özgürlüğün ve insan haklarının zirve noktasıdır!..

Herkes özgürce düşüncesini söyler, istediği gibi davranır, hatta adam öldürme özgürlüğüne de sahiptir!.. Tabii ki Batı dışında!..

Batı, Türkiye’yi kan gölüne çevirmeye çalışan terör örgütü PKK’nın diğer adı olan KCK üyelerini Türkiye’ye teslim etmeye yanaşmaz… Ne de olsa suç Türkiye’de işlenmiş, öldürülen insanlar Türkiye’de yaşayanlardır!..

Batı, Sabancı suikastı faili terörist Fehriye Erdal’ı da tüm ısrarlarına rağmen bana dokunmayan yılan bin yaşasın desturuyla Türkiye’ye iade etmez!.. Çünkü Fehriye Erdal bu suçu Türkiye’de işlemiştir!..

Eğer bazıları, gazeteci kisvesi altında hırsızlık yapmak, banka soymak, terör örgütüne üye olmak gibi suçlardan yargılanıp hapse atılarlarsa, hele de bu olay Türkiye’de olmuşsa, Batı’ya göre onlarca hırsız değil onlarca gazeteci hapistedir!.. Ne de olsa olay Türkiye’de olmuştur!..

Devlet sırrı gündeme geldiğinde taviz vermeyen, astığım astık, kestiğim kestik tavrına bürünen Batı, aynı suç eğerTürkiye’de işlenmişse, mangalda kül bırakmaz!..

Devlet sırrını ifşa eden gazetecilerin arkasında durur, “basın özgürlüğü engelleniyor” diye yaygara koparmakla kalmaz, sanıklara destek olsunlar diye konsoloslarını duruşmaya gönderir!..

Batıda hele de sosyal medya tam bir özgürlük mecrasıdır… İsteyen küfür eder, isteyen çıplak fotoğrafını sergiler, isteyen istediğini destekler…

Ama eğer Türkiye söz konusu ise, tüm özgürlükler kısıtlanır!..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için açılan ve sosyal medyada yoğun ilgi gören “#WeLoveErdogan”başlıklı “hashtag” Twitter tarafından anında kaldırılır!..

Üstelik bunun hiçbir gerekçesi de yoktur!..

Çünkü söz konusu Türkiye’dir; söz konusu Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’dır!.. Twitter’da Erdoğan’a küfretmek serbesttir ama “seni seviyoruz Erdoğan” demek yasaktır!..

Sevsinler Batı’yı, sevsinler Batı’nın ikiyüzlülüğünü, sevsinler Batı’nın sahte özgürlüğünü!..