Sessiz çığlıklar. Onlar ki bu topraklar için canlarını verdiler.

Sessiz çığlıklar. Onlar ki bu topraklar için canlarını verdiler. Onlar ki hiçbir bedel düşünmeden sadece bu vatanı düşündüler. Kimler mi? Anadolu’nun yiğit yürekli insanları…

Anadolu’yu karış karış gezmeye devam ediyoruz. Onların sessini duyurmaya çalışıyoruz. Onların sesleri çıkmadığından değil. Onların sessiz büyük çığlıklar olduğundan onları dinliyoruz.

Anadolu’da ekonomi dediğimizde onların aklına gelen, asgari ücret ve evlerine nasıl para götürecekleridir . Onların büyük hesaplarla işleri yok. İhaleler ,yatlar, katlar onlar için sadece dünya mallarıdır. Onlar sadece iş ,aş ve geçimini kendi topraklarında devam ettirmek istiyorlar.

Anadolu ne istiyor ?

-Anadolu insanı büyük oy potansiyeline sahip olan büyük şehirlere yapılan hizmet ve kalkınma hamlelerinin artık az gelişmiş Anadolu coğrafyasına kaydırılmasını.

-Devlet teşviklerinin Anadolu’da daha fazla yaygın hale getirilmesini

-Hazine yardımlarında Anadolu’nun kalkınması için daha fazla bir pay bırakılmasını

-Anadolu coğrafyasının sadece tarım ve hayvancılıkla anılmamasını.

-Anadolu’nun kalkınmada bilinçlenmesi için köy enstitüsü bazında kuruluşların kurulmasını.

-Anadolu’daki yer altı kaynaklarının hızlı bir şekilde faaliyete geçirilmesi

Bu madde çok önemli bir yere sahip. Bunu dillendiren bürokrat ve siyasiler nedense genelde faili meçhule kurban gidiyor.

-Anadolu’yla ilgili plan ve projelere desteklerin artırılmasını

-Anadolu üzerinde yapılacak olan kalkınma hamlesini bölge, il ve ilçe bazında ARGE temsilcilikleri kurularak araştırılmasını

-Anadolu’nun kalkınmasını gerçekleştirerek artık kendi topraklarında yaşayıp iş bulmak istiyorlar. Büyük şehirlere göç etmek istemiyorlar.

Çözümler saydıkça çoğalabilir. Onların istedikleri ise zaman geçmeden bunun farkına varılması. Kısaca Anadolu’nun kalkınması demek, Büyük Türkiye’nin sesleri demektir.