Şeriat provaları!.

Akla ziyan ama oluyor.. Ve mecburen, biz de konuyu ele almak zorunda kalıyoruz..

Zira bu deli saçmalıkları, bu nádân hezeyanları hakkında yazmasak herifler “bak onlar da kabul etti” diyerek daha da azacaklar…

Geçen gün, CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bünyesindeki okullarda şeriat provaları yaptırıldığını söyledi.

Sosyal medyadan servis ettiği videoda, sınıfa giren öğretmenin selâmün aleyküm” demesi akabinde öğrenciler, “Elimizde Kur’an, kalbimizde iman, yaşasın İslâm” diye başlayan bir metni hep birlikte söylüyorlar..

Resmî ideoloji şovalyesi CHP’li vekil, "Andımızı niye kaldırdıkları bunları izleyince daha iyi anlaşılıyor" diyor ve konuyu TBMM’ne getiriyor..

Sayın vekil, "Arsızlık, hırsızlık ve çürümüşlüklerini saklamak için İslâmı kendilerine kalkan yapıyorlar" diye çemkirmiş ve okul ismi de vermemiş..

* * *

Araştırdım ve düşüncelerimi maddeler halinde arz ediyorum:

1) Hadise herhangi bir ilköğretim okulunda gerçeleşmiyor!..

2) Yemin hadisesi, İstanbul Esenler’deki Enderun Mektebi İlim ve Hizmet Derneğinde gerçekleşmiş.

3) Kahir ekseriyeti Müslüman olan milletimizin, dernek yahut vakıflar aracılığı ile İslâm mektepleri açması lâikliğe aykırı değildir..

4) MEB bu okulları da teftiş eder, ancak eğitim ilkeleri ve müfredatlarına karışamaz..

5) Bu tip okullarda evrensel çocuk hakları ve eğitim pedagojisine aykırı olmayan tüm uygulamalar serbest olmalıdır.

6) Müslümanlar bu konuda geç bile kalmışlardır. Ağaç yaşken eğilir ve bizler çocuklarımızı sağlam zihinle, doğru itikad ve inançta yetiştiremezsek dâvayı baştan kaybetmişiz demektir...

7) CHP’li zata: Şeriat prova edilecek şey değildir. Şeriat İslâm demektir ve bu millet de Müslüman bir millettir.

8) Hakiki İslâmî hizmetler Kur’ân’ın, Sünnet’in, Şeriat’ın emirleri, yasakları, öğütleri istikametinde, bir plan ve programla yapılan işlerdir.

9) Bir İslâm koleji açıp çalıştırmakla iş bitmez. Öğle vakti geldi, ezan okunması ve Müslüman talebelerin birlikte, mektebin imamının ardında cemaatle namaz kılmaları gerekir.

10) İslâm mektebinde büluğa ermiş erkek ve kız çocuklar birlikte okutulamaz. Vakit namazlarının cemaatle kılınmasıyla da iş bitmez. Din derslerinin ehl-i Sünnet ve cemaat üzere olması gerekir.

11) Adı İslam mektebi, lakin ümmet şuuru verilmiyor, parça asabiyeti yapılıyor. Durmadan “benim şeyhim senin şeyhini döver” edebiyatı.. Bir takım robotlar mezun olur ama mürüvvet sahibi, şuurlu, geniş ufuklu, örnek Müslümanlar yetişemez.

12) İslâm mektebi MEB okullarından çok üstün olmalı, en kaliteli eğitimi vermelidir. İslâm lisesi… son sınıf… Otuz öğrenci var, en az üçü Fuzuli Divanı’nı Osmanlıca metninden okuyabilmeli, açıklayabilmelidir.

13) Fransa liselerinde Racine, Corneille, Molière, Montesquieu okutuluyor. Sen de Fuzuli’yi, Baki’yi, Evliya Çelebi’yi, Lütfi Paşa’nın Asafnamesi’ni, Ahmed Cevded Paşa’nın Tezakiri’ni okutacaksın..

#harbiden: Cesaret bir takım gayretlere bağlıdır.. Düşman korkusu; eksiklik, eziklik, vasıfsızlık, yetersizlik yüzündendir..