2021yılı felaket ve musibetler yılı olarak hafızalara kazındı. 2020 yılından devralınan korona virüs salgını aşı çalışmalarına rağmen yine can almaya devam etti.

2021yılı felaket ve musibetler yılı olarak hafızalara kazındı.

2020 yılından devralınan korona virüs salgını aşı çalışmalarına rağmen yine can almaya devam etti. 2021 Aralık sonu itibarı ile korona virüs illeti dünyada 5.429.544 kişinin ölümüne sebep olurken ülkemiz de bu illete 82.198 kişiyi kurban verdi.

28 Temmuz-12 Ağustos tarihleri arasında Antalya'nın Manavgat, Alanya ve Gündoğmuş ilçeleri ile birlikte Adana, Mersin; Muğla'nın Marmaris, Milas ve Köyceğiz ilçelerindeki ormanlık alanlarda çıkan yangınlar, ciğerlerimizi yerlerinden söktü. Yangınlarda 9 kişi hayatını kaybetti, yüzlerce kişi yaralandı ve yüz binlerce hektar orman arazisi ile birlikte yabani hayvanlar, kuşlar, börtü böcek de cayır cayır yandı.

11 Ağustos'ta Batı Karadeniz bölgesindeki Kastamonu, Sinop ve Bartın'daki sel baskınları ve heyelanlarda maddi kayıpların yanı sıra 82 kişi hayatını kaybetti, yüzlerce kişi yaralandı.

Ardından gelen kuraklık ekinlerin başakları vurdu.

'Nerede merkez bankasının 128 milyar doları?' 2021 yılının en çarpıcı sorularından biriydi.

'Suç örgüt lideri' olarak tanımlanan Sedat Peker'in kendisinin de içerisinde bulunduğu bir takım karanlık işleri ifşası ve adalet istemesi karşısında suskunluğunu koruyan adalet, doğrusu hakka ve hakikate inancı olanları fazlası ile üzdü.

SBK(Sezgin Baran Korkmaz), Rıza Zarrap'tan sonra gelen en büyük kara para aklayıcısıydı. Ne mi oldu? Onu da siz araştırın.

İçişleri Bankanı Süleyman Soylu'nun 'her ay düzenli olarak mafyadan 10 bin dolar maaş alan vekil var', sözü; Eski İç İşleri Bakanı Mehmet Ağar'ın ' biz çökmeseydik mafya çökecekti' tezi… Bir yanda malı götürme telaşı diğer yanda bitmeyen tükenmeyen 'dış güçler' teranesi… Ve muhalefete muhalefet, muhalefet partisi MHP lideri Devlet Bahçeli'nin harika buluşu ile 'ekmeğin askıya çıkarılması' 2021 yılının flaş olaylarındandı.

7 Kasım 2020'de Merkez Bankası Başkanlığına atanan Naci Ağbal'ın, 4 ay sonra görevden alınması, yerine Şahap Kavcıoğlu'nu atanması... Böylelikle Merkez Bankası Başkanı koltuğunda yaklaşık 21 ay içinde üçüncü değişikliğin yapılması da ekonomideki kötü gidişin önünü alamadı.

Ve siyasetin dili… Muhatabının namus, şeref ve haysiyetine uzanan dini, milli, ahlaki, insani hassasiyetlerden uzak; kin, nefret, ayrımcılık, bölücülük kokan kaba, yontulmamış sokağın dahi hicap duyduğu sözlü saldırıların ardı arkası kesilmedi.

Ve gözler… Gözler de nereden çıktı demeyin! Biliyorsunuz 2021 yılının son iki ayına faiz, döviz, dolar, enflasyon, kur ayarlaması, zam ile birlikte alavere dalavere ve sonuçta malı götürme damgasını vurdu. İşte bu hengamede çiçeği burnunda Maliye Bakanı; "Gözlerime bakar mısınız? Ne görüyorsunuz? Ekonomi gözlerdeki ışıltıdır", dedi. 20 Aralıkta doların 45 dakika içerisinde 5- 6 lira birden aşağı düşmesi karşısında da: 'Dövizin düşüşünü gördüğümde kıpır kıpır oldum. Çarpılan küçük yatırımcı oldu.', dedi; ancak çarpanın kim olduğunu söylemedi. Öyle ya her çarpılmada bir çarpan vardır.

Başta millet iradesinin temsil yeri TBMM olmak üzere Sayıştay'ın denetiminden kaçma keyfiliği devam etti.

Milli iradeyi temsil eden Ana muhalefet Partisi Genel Başkanı'nın devlet kurumlarına sokulmayışı her halde yılın değil siyasi tarihin en büyük skandalıydı.

KPSS'de yüksek puan alan öğretmen adaylarının mülakatla elenmesi vicdanları yaraladı.

Diyeceksiniz hiç mi güzel şeyler olmadı? Oldu elbet. Mesela 8 Ocakta Türksat 5A uydusu, 19 Aralık'ta Türksat B uyduları uzaya gönderildi. Mesela 29 Ekimde Atatürk Kültür Merkezi yenilenerek hizmete açıldı. 22 Aralıkta yerli koronavirüs aşısı TURKOVAC acil kullanım onayı aldı. PKK terör örgütü ile mücadelede önemli mesafeler kaydedildi.

Keşke bunları çoğaltabilsek... Keşke hatalardan arınmış, hakkın hukukun eğemem olduğu bir Türkiye'ye kavuşabilsek. Keşke keyfiyetin ve keyfi yönetimin yerini hukuk alsa… Keşke yerlerde sürünen eğitimimiz ayağa kaldırılsa… Keşke din, siyaset malzemesi olmaktan kurtulsa… Keşke Allah'ı Allah'la aldatmak son bulsa… Keşke maddi ve manevi değerlerimize sahip çıkabilsek… Keşke…

Ne diyelim, 2022 yılı inşallah milletimize sağlık ve mutluluk; ülkemize huzur ve barış getirir.