Birkaç gün önce AK Partinin dokunulmazlık teklifi meclisten geçince, dokunulacaklarını anlayan HDP’li proje vekiller Kandilden aldıkları talimatla, kuzu postuna bürünüp halkın arasına, Diyarbakır'ın Sur ilçesine gittiler.

Birkaç gün önce AK Partinin dokunulmazlık teklifi meclisten geçince, dokunulacaklarını anlayan HDP’li proje vekiller Kandilden aldıkları talimatla, kuzu postuna bürünüp halkın arasına, Diyarbakır'ın Sur ilçesine gittiler. Bu kifayetsiz toplama adamlar, sırnaştıkları CHP’den ümitlerini keserek, bu sefer Sur ’da sırtlarını yaslayabilecekleri birilerini aramaya koyuldular. Lakin esnaftan hiçte beklemedikleri bir şekilde tepki ile karşılaştılar.

Yıllardır kandırdıkları, mazlum bölgenin masum insanlarına, acıyı bal eyleyerek, burnundan soluyan öfkeli Kürt vatandaşlarımıza ‘’Vekilim ben ayağından ağır abi yürüyüşler, şirin görünmek için naylondan gülücükler, jöleli saçların altındaki renkli libaslar’’ bu sefer maalesef para etmedi.

Senaryoda eline tutuşturulan rolünü oynayarak PR yapmak için sokağa çıkan ve yanına aldığı bir iki kamerayla, sahte gülücükler atarak, birkaç yoldaş esnafla da selfie yapmayı uman, Mr. Balluken ve beraberindeki tabansız heyet, Sur’daki Kürt vatandaşlarımız ve esnaflar tarafından bir güzel yuhalandılar…

‘’Seni ben seçmedim! Sen benim vekilim değilsin, hangi yüzle buraya geldin..?’’

Terör saldırıları nedeniyle kepenk kapatan ve mağdur edilen esnaf, bu kan aşerenlere karşı bu sefer oldukça öfkeliydiler. Artık kaybedecek bir şeyi kalmayan ve gemi ağzına alan esnaf, umutlarını hadım eden bu şirazesi kaçmışlara üst perdeden korkusuzca hesap soruyordu;

"Ezidiler ve Suriyeliler buraya geldi, biz sahip çıktık.! Sur ‘un esnafına kim sahip çıktı? Şimdiye kadar neredeydiniz? ’’

‘’Kürdün kürde yaptığını bir başkası yapmaz. Evlerimizin dibine, hendeklerin içine bombaları siz koydurdunuz! Devlet mi koydu bombaları buralara? Kan akıttınız kan! Yoksa askerin ne işi vardı burada? Hepiniz birden yine ortadan kayboldunuz. Yine Kürdü kürde kırdırıyorsunuz..! Üç aile, beş aile aynı evde yaşıyoruz. Perişan haldeyiz. Selho’nun karısı öğretmenmiş! İzin almış kaçmış Roma’ya orada keyif yapıyormuş.’’

Altı ay boyunca insanların iş yerlerini açamadıkları için evlerine ekmek götüremediklerini söyleyen bir ayakkabı boyacısı da;

"Şimdiye kadar bizim dedelerimiz bu topraklar için hep beraber savaştı, şehit oldu. Benim rahmetli dedemin cenazesinin nerede olduğu belli değil. Yeter artık, 8 nüfusum var, ekmek için önce Allah'a, sonra da bu boya sandığına bakıyoruz vicdanınız kurusun!

Terör örgütünün saldırıları sebebiyle evsiz kaldıklarını ve işlerinden olduklarını belirten bir başka vatandaşta;

"Hainler gelmeyin bir daha buraya, daha niye hangi yüzle geliyorsunuz? 6 ay sokakta kalıp perişan olduk ne işiniz var sizin buralarda? Gidin, terk edin burayı. Evimizi başımıza yıktınız, daha ne istiyorsunuz bizden? Yeter artık. Allah'tan korkun, utanmazlar. Bir de utanmadan hala buraya geliyorsunuz diye bağırdı.’’

Hır çıktığını anlayan ve dayak yememek için bölgeden hızla sıvışan bu şöhretinden küçük, HDP familyasının vekillerinin canına yine Türk Polisi yetişti..!

Evet, Allah hiç kimseyi gördüğünden geri koymasın. Bu onursuz müsveddeler, tasması dışarıda olan piyonlar, Kürt vatandaşlarımızın AK Parti döneminde yaşadıkları huzuru ve rahatı onlara çok gördüler. İstediler ki biz bu masum insanları sömürmeye kandırmaya devam edelim. Lakin artık iş işten geçmiştir. Bölgede yaşayan Kürt kardeşlerimiz yıllardır üzerlerine oynanan bu kanlı oyunun artık farkına varmışlardır.

HDP’li vekilleri yuhalayan Kürt kardeşlerimiz, bunların alayının sahte ve fason olduğunu artık anlamışlardır. Aslında bu, ertelenmiş bir yüzleşmedir. Bu gün itibarı ile Türk askerine kurşun sıkanların, Kürtlerin arasına sızmış ve kandırılmış vatan haini birer terörist oldukları konusunda kafalarında hiç bir tereddüt yoktur.

Bir taraftan geçim sıkıntısı diğer taraftan da terör korkusu Kürt kardeşlerimizi artık canından bezdirmiştir. Tamda bu noktada, zaman bizlerin Kürt kardeşlerimize sahip çıkıp onlara destek olma zamanıdır. Başka gidecek hiçbir yeri başka bir vatanı olmayan bu kardeşlerimiz, bu sefer devletin terörü bitirme konusunda kararlılığını takdir etmekte ve sonuna kadar arkasında durmaktadırlar. Şehit edilen evlatlarımızın birçoğu da bu bölgenin masum çocuklarıdır. Bu vatan için toprağa düşen bütün askerlerimiz Kürdiyle, Türküyle bizim evlatlarımızdır.

Ülkede İstikrarı ve güveni tesis ederek iktidarda 14. Yılına giren güçlü AK Parti hükûmeti, Kürt vatandaşlarımızın şimdilerde en büyük güvencesi olmuştur. Tam bir vatansever olup sivil bir paradigmaya sahip, Kayserili hemşerim Hulusi Akar Paşada komutasındaki Mehmetçikle içerde ve dışarıda kuş uçurtmayarak, eli kanlı teröristlere göz açtırmamakta hızla mıntıka temizliğine devam etmektedirler. Askerimizin ve polisimizin uyumlu çalışmasıyla çok yakın bir zamanda bu terör belasının dibi kuruyacak inşallah.

Bugün, ortada ne eski Türkiye’nin doksanlardaki ceberrut devleti, nede ekonomik olarak canının derdine düşmüş bir hükümet var. Bebek Katili PKK lı teröristlerin yıllarca Kürtleri ‘’Bu bel bağladığınız hükümet bir yıl, bilemedin iki yıl sonra eskerini alıp buralardan gidecek ve sizle biz tekrar baş başa kalacağız’’ diye tehdit ederek Kürt vatandaşlarımızı pıstırdıkları dönemler çoktan geride kalmıştır. Teröre ve destekçilere karşı Sur’da yapılan bu isyan bir domino taşı gibi bölgeye yayılacak ve bu mevzuu artık zinhar kapanacaktır.

İşte bugün bu toprakların çocuklarını, Kürt kardeşlerimizi, HDP’lilerin karşısında bir zımba gibi dikerek yuh çektirende, devletinin ve askerinin yanında saf tutturanda, Yeni Türkiye’nin gücü ve ona olan inançtır. Terörü bitirecek olanda esasen budur.

Hain ve kalleşçe yapılan saldırılarda hayatını kaybeden tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine sabır, yaralı askerlerimize de acil şifalar diliyorum.