SELAHATTİN GÜRKAN

Ak parti, tüm Türkiye’de olduğu gibi Malatya’da da çok ciddi kan kaybı yaşamaktadır. Bu kan kaybının boyutları seçim sonuçlarına yansıyacağına olan kanaatim son derece yüksek. Daha evvel ki seçimlerde, kendisine olan güveni dolayısıyla, gerek milletvekili ve gerekse belediye başkan adaylarını genel merkez, yerel halka sorma gereği bile duymadan kendi heva ve hevesine göre atamaktaydı. Ve bu durum Malatya için de söz konusuydu. Öyle ki ; Ak Parti’nin Malatya için seçtirdiği hiçbir vekil ve belediye başkanının, yerel halk tarafından benimsenmediği çırılçıplak ortada idi. Genel seçimler de Malatya’ya ya gelerek halka hitap eden Cumhurbaşkanı, millet vekili adaylarını sahneye davet ettiği an, protestoların şiddeti kulak kabartılır, önemsenir ve ciddiye alınır cinstendi.

İtirazların, razı olunmayışların, reddiyelerin şiddet ve dozu bahsettiğim boyutlarda cereyan ederken bile, halkın bu itirazına bir gram dahi önem verilmemiş ve zerre kadar razı olunmayan kişiler milletvekili ve belediye başkanı seçtirilmişti.

Seçtirilmişti diyorum zira hiç birisi Malatyalı tarafından sevilen, sayılan ve benimsenen kişilerden olmuşmuş değildi. Ve hala hiç birisi Malatyalı tarafından sevilmez, sayılmaz ve gerekli önemi bulmazlar.

Ancak, kan kaybı sebebiyle bir takım şeylerin seyri değişmeye başladı. Son iki seçimde Ak parti Malatya da önemli miktarlara tekabül eden oy kaybını görünce, lütfedip Malatyalının sesine kulak verdi. Bu kulak verişte genel merkezin değil, Malatyalının adeta dayatması ile meydana gelmiştir.

SELAHATTİN GÜRKAN

Sevginin, saygının ve sempatinin dibe vurduğu Malatya da, adeta Ak partinin kanayan tarafına tampon niteliğinde bir isim kendisini dikte ettirdi. Bir İlçe belediyesi olmasına ve diğer ilçelere oranla son derece düşük gelir sahibi olmasına rağmen önemli hizmetler yapan, bir kuruş burcu olmamakla birlikte, kasasında önemli miktarda nakit parası bulunan Battalgazi Belediye Başkanı, Sayın Selahattin GÜRKAN, ilçenin ve tüm şehrin sevgilisi oldu.

İlçe ve tüm şehrin sevgilisi olan bu çalışkan, samimi, müşfik, ne istediğini ve yaptığını bilen kişiye dahi birçok ayak oyunları oynandı, birçok kişinin ucuz şehevi dürtüleri devreye giriverdi.

Ama Malatyalıya sevgili olmuştu bir kere. Dışardan yapılan tüm kirli oyunlar, sevgi duvarına çarparak bir bir itlaf oluyorlardı. Kin, nefret ve hasetleri dolayısıyla bu sevgi duvarının karşısında adeta orta yerinden çatlayan bu zümre, en temelde Ak partinin kurtulması gereken bir zümredir.

Büyük Şehir Belediye Başkanı Selahattin GÜRKAN !

Seçimlere şu kadar zaman varken, attığım başlığın gerekçesini de yukarıda ki sevgi ile izah etmiştim. Şuan itibarıyla ikinci bir alternatifi görünmeyen Sayın Selahattin Gürkan, hem Malatya ve hem de Ak parti için büyük bir şans ve büyük bir kazanımdır. Halk ile iç içe olan, hiçbir zaman kendisini halkın uzağında tutmayan, gönül ve duygu birlikteliğini kuran ve yaşatan Selahattin Gürkan, gönüllerin seçilmiş başkanıdır. Yukarıda saydığım şehvet, şöhret ve servet düşkünü irrite güruhun ayak oyunları da durmaksızın devam etmektedir. Bu kirli ayak oyunlarına ve sahiplerine dair genel merkezin okkalı bir tokat atması evvela partinin kendi geleceği için elzem olacaktır.

Yerel seçime dört ay gibi bir zaman dilimi olmasına rağmen, Malatya’yı bir karnaval ve cümbüş ilkimi kuşatmıştır.

Malatya ve Malatyalının düşünce ve talepleri ilk kez karşılık bulmuş, sevdiği, saydığı ve başkanı olarak görmek istediği bir kişi aday gösterilmişti.

Malatya değişecek artık. Malatya dönüşecek ve kendi içerisinde taşıdığı yüksek enerji üretime, eğitime ve başarıya evrilecektir.

Bu yüksek enerji ve potansiyel yıllarca falan falanın dıdısı, filan falanın kuzeni, falan filanın emmisi adı altında bir gurup zümreye peşkeş çekilmiştir. Bu bir avuç zümre de Ak partinin Malatya da ki kaybının en temel ve hatta tek müsebbibidir. Bir an evvel ve ivedilikle bu zümre diskalifiye edilmeli ve hak ettikleri yere gönderilmelidirler.

Diskalifiye edilmeli ve hak ettikleri yere gönderilmelidir zira, genel seçimlerin şiddeti bambaşka olacaktır.

Kurtul bu zümreden Ak parti..!

Hoş geldin gönüllerin seçilmiş Başkanı SELAHATTİN GÜRKAN.