Bir gün sonra yurt içi ve yurt dışından çok sayıda ilim adamı ve kanaat önderinin katılımıyla, Mardin'de Şeyh Abdurrezak Medresesinde bir icazet merasimi düzenlenecek. İcazet;

Bir gün sonra yurt içi ve yurt dışından çok sayıda ilim adamı ve kanaat önderinin katılımıyla, Mardin'de Şeyh Abdurrezak Medresesinde bir icazet merasimi düzenlenecek. İcazet; Kur'an-ı Kerim, hadis, siyer, tefsir, mantık gibi ilimler konusunda eğitim veren medreselerden mezun olan meleler için düzenlenen bir diploma merasimidir. Selahaddin-i Eyyubi Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren medreselerden çok kıymetli âlimler, müftüler ve meleler yetişiyor. Vakıf, Türkiye'de 1951 yılından 1980 yılına kadar medreselerde kesintisiz eğitim veren Ebul ilim (ilmin babası) olarak nam salan Şeyh Abdurrezzak hazretlerinin ekolü üzerine işlev görüyor.

1997’de İstanbul 1.Vakıflar Bölge Müdürlüğünce Selahaddin Eyyubi Vakfını Kurmuştur. Tüm Medreseler Vakfa bağlı olarak tedrisat eğitimlerini devam ettirmektedir.

Ayrıca Vakıf eğitim hizmetlerini değişik bölgelere de götürebilmek adına ülkemizin değişik bölgelerinde şubelerini açmaya muvaffak olmuştur.

Şuanda 12 İl temsilciliğiyle aktif 9 Medresesiyle ilmi eğitimleri kurumsal bir çatı haline getirmiştir.


Vakıf bünyesinde;


650 Erkek Talebe

250 Bayan Talebe yatılı ve %100 burslu bir şekilde tedrisat eğitimlerini almaktadır.

Çok değerli kardeşim Selahaddin Eyyubi Vakfı Başkanvekili Rıdvan AYDEMİR ise “Medreselerin Legalleşmesi” açılımını önemsediklerini ve Bölge halkının dini ve ilmi boşluğunu yıllarca fahri olarak medresemizden ve diğer başka medreselerden mezun olan meleler doldurmuştur… Bölge insanının nabzını iyi bilen meleler Bu görevi kimi zaman ücretli kimi zaman gönüllü olarak, çeşitli değişimlerle birlikte karşılıksız yürütmüşlerdir. Binaenaleyh; günümüzde yok olmaya yüz tutmuş medrese kültürünü, Şanlı Osmanlı tarihinin bu geleneğini asrımızda ayakta tutmaya çalışıyoruz.’’ diyerek önemli tespit ve açıklamalarda bulundu. Bu manada Medreselerin öneminin Tarihi bağlar açısından önemi de gayet açıktır.

Güneydoğu’da pek çok genci kıskacına alan terör örgütleri ve bazı illegal örgütler, bu bağlamda karşılarında bölge halkının dini hassasiyetlerini ve bu konudaki mücadelesi ile karşılaşmaktadır. Bunun içindir ki Selahaddin-i Eyyubi Vakfı ve Medreseleri bu alandaki açığı kapatmak ve genç kardeşlerimizi bu bataklıktan kurtarmak için uzun yıllar kutlu bir mücadele yürütmektedir. Zaman zaman bu terör örgütlerinin saldırısına da maruz kalmaktadırlar ama asla bu mücadeleden vazgeçmemektedirler. Medrese kültürü ve eğitimini yaygınlaştırmaya devam ediyorlar. Genç kardeşlerimiz bu konuda çok şanslı! Bu vakfın üstte de dediğim gibi 26 yaşında genç ve dinamik bir Başkanvekili de var. Rıdvan Aydemir kardeşimin bu çalışkanlığı ve bu genç yaştaki ilim mücadelesi takdire şayandır. Umuyorum ki bölgedeki bu dini hassasiyet bu ve benzeri medreseler eli ile daha da düzene girecektir. Bizler Peygamber Efendimizin şu hadisini çok iyi biliyoruz: ‘’ Vatan sevgisi İmandandır’’ Rabbim bölgede ilim yolunda mücadele edenlerin yar ve yardımcısı olsun İnşAllah…