Sarı saçlı güzel çocuk. Çileler içinde büyüyen koca yürekli evlat. Annesinin biriciği. Türkiye’nin gururu. “Biri de çıkıp demiyor ki Eren iyi ki varsın” diye yazmıştı.

Sarı saçlı güzel çocuk

Çileler içinde büyüyen koca yürekli evlat

Annesinin biriciği

Türkiye'nin gururu

'Biri de çıkıp demiyor ki Eren iyi ki varsın' diye yazmıştı.

Nasıl içlendiyse, nasıl güzel bir yüreği varsa Allah ona hem şehitlik mertebesi nasip etti hem de 'İyi ki varsın Eren' cümlesi dillerden hiç düşmedi.

11 Ağustos 2017 günü, PKK'lıların erzak çaldığını ihbar edip, girdikleri evi gösterirken alçak teröristler tarafından şehit edildi Eren Bülbül! (Eren'i korurken Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik'te şehit oldu.)

Operasyonlara adı verildi. Türkiye'nin dört bir yanında adı yaşatıldı.

Son olarak bir parka ismi verilmek istendi ancak ismine bile tahammül gösteremediler.

Mersin'de Akdeniz Belediye Meclisi'nde Huzurkent Bahşiş Mahallesinde yapımı tamamlanan ve henüz ismi olmayan bir parka mahalle halkı ve muhtarın talebi üzerine 'İyi ki varsın Eren – Eren Bülbül' isminin verilmesi ile ilgili önerge CHP, HDP ve Emek Partisi'nin oyları ile reddedildi.

PKK'nın siyasi uzantısı HDP'yi anladık da ya CHP! Emek Partisi'de daha önce PKK ile bir ittifaklarının olmadığı yönünde açıklamalar yapmıştı.

Bahaneleri vardı tabii ama adı üstünde bahane.

CHP'liler 'bölgede sporcu yetişiyor bir sporcunun adını yaşatırız' demişler. Önerge de paldur, küldür gelmiş, istişare yapamamışlar.

Öyle ya karar vermesi çok zor, düşünüp konuşmak, incelemek, araştırmak lazım parka şehit Eren'in ismi verilsin mi verilmesin mi? Hemen olacak işler değil!

Emek Partililer de çocukların oynadığı parklara genel olarak şehit isimlerinin verilmesini yanlış bulduğu için ret oyu vermişler.

Niye diye sormaya gerek yok! İnsan vicdanı anlamaz verilecek başka saçma bir cevabı…

Şehit Eren'imizin anneciği Ayşe abla ile zaman zaman konuşur dertleşiriz. Eren hakkında her gelişmeden haberi olur. Kendisini aradım üzgün ve kızgındı.

Aynen şunları söyledi:

'Benim evladımı yaşamdan kopardılar, benim yanıma gelirlerse kusura bakmasınlar bu kez söyleyeceğim çok şey olacak. Benim evladımı geri getirebilirler mi? Benim evladım 20 TL'ye ekmek almak için akşama kadar çalışıyordu. Ne yaptı Eren onlara? Göz mü yumacaktı, yedirip içirip saklayacak mıydı teröristleri? Yazıklar olsun. Evladım için kütüphane, su kuyusu, okullar yapanlardan Allah razı olsun. Eren'imin anılmadığı yer yok. Ben evladımın hesabını hem bu dünyada hem öbür dünyada da soracağım onlara. Daha ne yapacaklar bana, gecekondunun önünde evladımı şehit eden hainler beni de vursunlar. Mevla'ma bir can borcumuz var. İyi ki böyle bir şey oldu da kendilerini gösterdiler. Herkesin adaleti şaşabilir ama Allah'ın adaleti şaşmaz. 15 yaşında şehit olan evladımın hesabını Allah'ım onlardan soracak. Hadi HDP'nin ne olduğu belli CHP hiç mi utanmadı, sıkılmadı? Asıl onlarda biraz vicdan olsa HDP'liler yanına geldiğinde tokalaşmazlar bile.'

Bu sözlerinden bir şey anlarlar mı sanmıyorum ama insanın şehit bir annenin yüreğinde yargılanması ona verilecek en büyük cezadır.

Duruma tepki gösterip parka 'Eren Bülbül' isminin yazıldığı tabelayı diken ve 'Eğer yasa beni bu konuda yargılayacaksa, şehidimizin ismini bir parka vermekten gurur duyuyorum, yargılanmaya da hazırım' diyen Belediye Başkanı Mustafa Gültak yüreği lazım şehit adına tahammül edemeyenlere karşı.

Bir de önemli bir nokta var ki vatan topraklarına şehitlerimizin kanını akıtan teröristler ile omuz omuza olan HDP'nin böyle bir karar merciinde olması insanı daha fazla üzüyor.

Olmasınlar, olmaz mı? Olur, olması gerekir!

Bilinmelidir ki PKK destekçilerine karşı atılacak her adımın milletimiz arkasındadır.