SEÇMEN KARARINI VERDİ

Ve 31 Mart da sandığa giderek milletimiz yüksek bir katılım oranıyla seçimlere ilgi gösterdi. Bu demokrasimiz adına memnuniyet verici bir sonuç. Bugün sonuçlar kesin olmamakla beraber cumhur ittifakının yüzde 52 yakın bir oyla kazandığını gösterdi...

Cumhurbaşkanı ve Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan akşam Kısıklı’dan Ankara hareketinde sonuçların hayırlı olmasını dilerken vurgulagı bir husus, önümüzde 4,5 yıl seçim olmadığını ve başlıca sorunların terörü bitirmek ve ekonomi olduğunu basa basa vurgulaması bazı spekülasyonların da önüne geçmiş olması idi.

Türk halkı sağduyulu davranarak yüksek bir katılım sağlaması demokrasiye olan güveni daha da artırmış başta ekonomi, terör,EYT, ceza indirimi, memur kadro sorunları vb. olmak üzere daha dikkatli olunması mesajını vermiştir. Büyükşehirlerdeki kaybın nedenlerini bir sonraki köşe yazımımda ele alacağım. Seçmen bilinçli olması ve verdiği oyların sonucuna yansımış olması da bir mesaj niteliğinde olmuştur. Ülkenin acil olarak seçim atmosferinden çıkması ve önümüzdeki 4,5 yıllık seçimsiz sürece kitlenmesini şart olarak görmekteyim. Sonuçlar ne olursa olsun kazanan halk olmuştur. Genel seçim havasında geçen yerel seçimlerin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Birlik ve beraberliğimizin bütünleşerek devam etmesini, siyasilerin de bu noktada daha yapıcı davranmasını da halkın temel beklentileri içinde olduğunu görüyorum. Her şey beka ve birlik için devam etmelidir.

Sağlıcakla kalın...