SEÇMEN DUASI

Allah’ım; celalinden cemaline, kahrından lütfuna sığınıyor ve yalvarıyoruz; devletimizi; adaletsiz, vicdansız, izansız yöneticilerin ellerine bırakma! Bizleri; gurur mahkûmu, para mecnunu, lüks ve israf düşkünü, gerçek kaçkını, meydan bıçkını ve küfür tutkunu bilumum iki ayaklı yaratıklarından koru!

Allah’ım; yüce dinimiz İslam’ı; dini ve milli değerlerimizi dillerine pelesenk eden, “imanlarında ve inkârlarında sabit durmayan” makam mevki ve çıkar uğruna yalanı meslek edinenlerden, aldatmayı marifet ad edenlerden riyakârlardan sana sığınıyoruz! Bizi ve milletimizi; yalancılardan, emanete ihanet edenlerden, felakete davetiye çıkaranlardan, sahte kahramanlardan, soygunculardan, vurgunculardan, hırlı hısızların şerrinden muhafaza eyle!

Allah’ım; bizleri kinin, kibrin, küfrün, enaniyetin ve keyfiyetin zirvelerinde dolaşanların arsızlıklarına, edepsizliklerine mecbur ve mahkûm eyleme!

Allah’ım; bizleri fitne fücurların şoklarından, kalbi katıların kin ve küfür oklarından, gafillerin gafletinden, hainlerin ihanetlerinden uzak tut!

Allah’ım; bizleri “gökte yıldız ararken yolunun üzerindeki çukuru göremeyen”, akıl ve feraset yoksunu kullarınla baş başa bırakma! Bizleri; aldanan, aldatılan, aldanmaya müsait olanların densizliklerine duçar eyleme!

Allah’ım, ülkemizi ve geleceğimizi ipotek altına sokacaklara; rant uğruna yüreğimizin, beynimizin ve ülkemizin güzelliklerini yok edeceklere fırsat ve imkân verme!

Allah’ım; çocuklarımızın geleceklerini; ilmiyle amel edemeyen korkaklara, âlim etiketli cahillere, yalan söyleyen dillere, ürpermeyen kalplere, o ürperti ile yaşarmayan gözlere, empati yapmayan, yapamayan dar görüşlülere teslim etme!

Allah’ım; makamları, mevkileri ve siyasi çıkarları için; okullarımızı, kışlalarımızı, camilerimizi siyasete alet edeceklere izin verme!

Allah’ım; dünyamızın en nadide çiçekleri olan çocuklarımızı, zekâ ve yetenekleri doğrultusunda yetiştirecek bir eğitim sistemini de tez elden bu ülkeye nasip eyle! Yerlerde süründürülen eğitimimizin ayağa kalkması için mesai harcayacaklara da güç kuvvet ver!

Allah’ım; bizler senin birliğine, yüceliğine inanan, âlemlere rahmet olarak gönderdiğin Hazreti Muhammet’in(S.A.S); “İstanbul bir gün fetholunacaktır; onu fetheden asker ne güzel asker, onu fetheden komutan ne güzel komutandır.”, diye övdüğü milletiz. Adı, sanı belli olan bu büyük milleti, Türk milletini, alçaklaştıracak alçaklıklardan ve alçaklardan muhafaza eyle!

Allah’ım, bizleri Kuran-ı Kerim’in Maide Suresinin 51. ayetindeki emrine muhalif olarak hareket eden Hıristiyan ve Musevileri veli ve vasi tutan ve tutulan veli ve vasilerin istek ve emirleri doğrultusunda hareket eden kimliksiz, kemiksiz, hedefsiz yöneticilere zebun eyleme!

Allah’ım; bizlere kendini bilen, milli sorumluluğunun bilincinde olan, Hak diyen, hakkı gözeten, adil, merhametli, metanetli, sabırlı, cesaretli, azimli, kararlı, Türkiye sevdalısı yöneticilerle yönetilmeyi nasip eyle!

Allah’ım; insanlarımızı mankurtlaştırarak yönetmek isteyenlere, fırsat verme!

Allah’ım bizleri; sormayan sorgulamayan insan tapıcılarından eyleme! Korkmadan, çekinmeden; “fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür” olarak kendi kararlarını kendi verebilen kullarından eyle! Kula kul olan akılsızlardan eyleme!

Allah’ım bizleri, sorgulatmayan zalimlere mecbur ve mahkûm etme!

Allah’ım; milli devlet olma bilincimizin yok edilmesine, gönül ve kültür coğrafyamızın daralmasına, siyasi coğrafyamızın küçülmesine, insanlarımızın etnik ve mezhep tabanında kamplara ayrılmasına, milletimizin; amaçsız, ilkesiz, sürü yapılmasına müsaade etme! Böylesi sinsiliklerle hareket edenleri de “Kahhar” sıfatınla cezalandır.

Allah’ım; yönetenlerimizi dinini, devletini, vatanını, bayrağını, mukaddesatını, milli değerlerini her şeyin üzerinde tutan; vizyon sahibi; ülkemizin birliği, dirliği ve diriliği için kalbi çarpanlardan eyle!

Allah’ım; “ devletin dini adalettir” prensibi ile hareket eden, “insanı yaşat ki devlet yaşasın”, diyebilen, “yaratılanı Yaratan’dan ötürü hoş gören,“incitmeyen”, germeyen, gerdirmeyen, ötelemeyen, ötekileştirmeyen, ayırmayan, ayrıştırmayan, gülen, gülümseten hatta güldüren insanlarla yönetilmek istiyoruz. Böylesi insanları seçmemize yardım et!

Allah’ım; “İ’la-yı Kelimetullah” ve “Rıza’i İlahi” yoluna baş koyarak şahadet şerbeti içenlerin kanları ile sulanmış bir büyük coğrafyanın topraklarının altında yatan yüz binlerce şühedanın yüzü suyu hürmetine insanlarımıza; akıl, mantık, idrak ve irade ihsan eyle! Biliyoruz ki “Her millet layık olduğu kimselerle yönetilir” yine de biz senin sonsuz merhametine sığınıyor ve yalvarıyoruz: bizlere doğru insanları seçmememiz için akıl, güç ve irade ihsan eyle!

Allah’ım; senin rızan için diz çökmüş, el açmış yalvarıyoruz ve biliyoruz ki rahmetin bol, merhametin sınırsızdır. Dualarımızı kabul eyle!

Amin.

Hadi Önal/ 17 Haziran 2018/ELAZIĞ