Türkiye'nin onayından sonra NATO, Finlandiya ve İsveç'i resmi olarak davet etti. Savunma Bakanı Lambrecht, Ukrayna'ya Leopard 1 tankları tedarik etme görüşmelerini doğruladı. 

Türkiye'nin onayından sonra NATO, Finlandiya ve İsveç'i resmi olarak davet etti. Savunma Bakanı Lambrecht, Ukrayna'ya Leopard 1 tankları tedarik etme görüşmelerini doğruladı.

İngiltere, Ukrayna'ya Ek 'Askeri Yardım' Yapacağını Duyurdu

9:14: Büyük Britanya, Rusya'ya karşı savunması adına Ukrayna'ya daha fazla hava savunma sistemi, insansız hava aracı ve diğer askeri teçhizatı teslim etmek istiyor. Başbakan Boris Johnson, çarşamba akşamı yaptığı açıklamada, "İngiliz silahları, teçhizatı ve eğitimi, Ukrayna'nın bu saldırıya karşı savunmasını değiştiriyor" şeklinde değerlendirmelerde bulundu. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Ukrayna'da başarısız olmasını sağlamak için Ukrayna halkının arkasında durmaya devam ediyorlar. Bilhassa Londra, daha önce taahhüt edilen 1,3 milyar sterline (1,51 milyar AVRO) ek olarak 1 milyar sterlin (1,16 milyar avro) askeri yardımı açıkladı.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskyy, Madrid'deki NATO zirvesinde toplanan Batılı hükümet başkanlarını ülkesine daha fazla destek vermeye çağırdı.

PA haber ajansına göre, İngiliz askeri harcamaları şu anda Ukrayna'ya destek de dahil olmak üzere İngiltere'nin ekonomik üretiminin yaklaşık %2,3'ünü oluşturuyor. Raporlara göre, savunma bütçesi başlangıçta artırılmayacak. Savunma Bakanı Ben Wallace, artan tehdidi göz önünde bulundurarak, bir artış adına kampanya yürüttüğü için daha önce Kabine'de bir anlaşmazlık söz konusu olmuştu.

Putin, Johnson Şakasına Dalga Geçiyor: Çıplak G7 Liderleri 'İğrenç Bir Manzara' Olurdu

05:56: G7 zirvesinde, Vladimir Putin'in gömleksiz fotoğraflarıyla ilgili son şakalar, Kremlin şefiyle pek iyi gitmedi. Rus Cumhurbaşkanı, çarşamba günü Türkmen başkenti Aşkabat'ta gazetecilere verdiği demeçte, G7 liderleri kendilerini ifşa etselerdi, bunun "iğrenç bir manzara" olacağını aktardı.

Putin'in değindiği konuşma, pazar öğleden sonra Bavyera'daki Schloss Elmau'daki G7 zirvesinde gerçekleşti. İngiltere Başbakanı Boris Johnson, dayanılmaz sıcaklıklar karşısında ceketlerin çıkarılıp çıkarılmayacağını sordu ve eklemede bulundu: "Hepimiz Putin'den daha sert olduğumuzu göstermeliyiz" şeklinde değerlendirmede bulunsa da Kanada Başbakanı Justin Trudeau ise diğer unsurların yanı sıra yanıtı: "Bel altı veya üstü nasıl soyunmak istediler bilmiyorum. Rus haber ajansı Tass'ın aktardığına göre Putin, her halükarda iğrenç bir görüntü verirdi" şeklinde değerlendirmede bulundu.

Putin ise önde gelen demokratik sanayileşmiş ülkelerin devlet ve hükümet başkanlarına ders vermede kaçınmadı.