ŞAMPİYON GALATASARAY


Zorlu geçen liderlik mücadelesini gerek camia ve taraftar olarak güçlü olan taraf, yani Galatasaray kazandı. Kadro derinliği ve taktiksel açıdan Süper Lig'in en iyisi olan taraf Başakşehir, mental olarak şampiyonluğa hazır olmadığından dolayı ligi 2. sırada bitirdi. Her iki takımında büyük mücadele gösterdiği yarışta, Galatasaray 3 puanlı sisteme geçildikten sonra Süper Lig'de en düşük puanla (69) ipi göğüsledi.

Ligi 3. sırada tamamlayan Beşiktaş'ta ise Fikret Orman yeninde başkan seçildi, 'bu dönem son dönemim' dedi. Siyah-Beyazlı ekipte giderek yaş ortlaması yükselen kadronun bu sene gençleştirilmesi planlanıyor. 4 senelik serüvenin ardından takımdan ayrılıp Milli Takım'ın başına geçen Şenol Güneş'in yerine gelecek isim merak konusu. Kulislerde Abdullah Avcı ve Sergen Yalçın isimleri konuşuluyor.

İngiltere Premier Ligi'nde müthiş bir mücadeleye sahne olan şampiyonluk yarışında kazanan taraf sadece 1 paunlık farkla 98 puan toplayan Guardiola'nın öğrencileri, Manchester City oldu. 97 puanda kalan Liverpool en son 89-90 sezonunda kaldırdığı kupaya çok yaklaştı ancak sonunu getiremedi. Kloop'un öğrencilerinde tek hedef finale kaldıları Şampiyonlar Ligi'nde rakip Tottenham'ı yenerek kupayı kaldırmak.