Bazen bazı şeyler vardır söylenmesi ve anlatılması gerekir. Bu halk ve kamu yararına ise bir o kadar daha da gereklidir. Koronavirüsün dünyada 2,5 milyon vakaya doğru ilerlediği bu günlerde ülkemizin sağlıkta verdiği mücadele çok başarılı....

Bazen bazı şeyler vardır söylenmesi ve anlatılması gerekir. Bu halk ve kamu yararına ise bir o kadar daha da gereklidir.

Koronavirüsün dünyada 2,5 milyon vakaya doğru ilerlediği bu günlerde ülkemizin sağlıkta verdiği mücadele çok başarılı.

Her ne kadar muhalefetin buna eleştirileri havada kalsa da özellikle Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sağlık ordusu ile de bu süreci başarılı götürmekte.

20 gün evvel Sakarya Üniversite Mikrobiyoloji dalı profesörü Mehmet Köroğlu'nun bizden bir ricasından bahsetmek istiyorum .

Biliyorsunuz ki koronavirüsü testinin tespitinde sürüntü çubuğu ve kitinin çok büyük önemi var.

Prof. Dr. Mehmet Köroğlu'nun bu sürüntü çubuğunu ve kitinin daha iyisini icat ettiğini ve Sağlık Bakanlığının bu sürüntü çubuğunu 2,2 TL'den aldığını bizim bunun iznini almamız ile de bunun 1,2 TL'ye mal olacağını ifadesinden sonra şahsım bu süreçte bunun devlet ve millet yararına hayır olacağını düşündüğümden hemen bakanlık ile temasa geçmek benim için farz olmuştu.

Aynı gün Bakanlığın ve bakanımızın danışmanı ile temasa geçilmesi Prof Dr Mehmet Köroğlu hocamızı mutlu etmiş olacak ki kendisinin aynı gün teşekkür telefonu aldım. Bu süreçte bizlerin katkısını halkımızın takdirine bırakıyorum.

Özetle zorlu günlerden geçiyoruz. Kimin kimlerin ne yaptığı değil, insanlık adına yapılan güzel hizmetlerin desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum.

Burada Sağlık bakanımızın duyarlılığı içinde kendisine teşekkür ediyorum.

Ayrıca İçişleri bakanımız Süleyman Soylu'ya da teşekkür ediyorum.

Yerli ve milli olan bu sürüntü çubuklarının hocamızın bu buluşu ile ülkemize kazandırılması, devlet-millet yararına olması, bizim de vesile olmamızın nasip olması en güzel sevinç kaynağı.

Sağlıcakla kalın...