Rusya’nın dostluğu çıkarı kadar

Evet, konu Rusya sevgili okuyucular. Her gün bir haberle dost görünümlü Rusya bize bir yanlış daha yapıyor. Hatırlayalım.15 Temmuz darbe girişiminden sonra çok sıcak dostluklarla karşımıza geçmişlerdi. Gerçekler ise soğuk ülkenin sahte dostluğudur. Sözde emperyalizm düşmanı görünür fakat emperyalizminde ta kendisidir.

*****

Tarih 24 Kasım 2016’yı gösterdiğin de haberlerde ‘’ Suriye'nin El Bâb bölgesinde, Türk askerlerini hedef alan saldırıda 3 asker şehit oldu, 10 asker yaralandı.’’ haberleri geçiyordu. İlk önce şaşkınlıkla karşıladık. Bizim Mehmetçiğimize saldıran kimdi? Sonra biraz düşündük. O gün Türkiye'nin Rus uçağını Suriye'de düşürmesinin yıldönümü. ‘’Ne oluyor ?’’ dedik. Sonra ise ‘’Rejim yapmıştır’’ dedik. Rejim kim idi?

*****

Tarih 10 Şubat 2017 gösterdiğinde haberlerde ‘’ Rusya Federasyonu'na ait savaş uçağı, kazara Türk askerlerinin bulunduğu binayı vurdu, 3 asker şehit oldu. ’haberleri geçiyordu. Emperyalist güçler yine kazamı yapmış?

*****

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Rusya ile siyasi ilişkilerde yaşanan yumuşamanın ekonomik ilişkilere yansımadığını belirterek, "Şu anda 1,8 milyar dolar olan ithalatımız böyle giderse sıfır noktasına inebilir" dedi. Bu açıklamalar geçtiğimiz günlerde yapıldı. Ekonomi bakanı Nihat Zeybekçi’nin buna benzer açıklamalarını da daha önceden duymuştuk.

*****

Yakınlarda bir açıklama daha geldi. Rusya Tarım Bakanlığı ,’’Türkiye'nin yerini 5 ayda dolduracağız’’ dedi. Tuhaf açıklamalar değil mi? Dost bir ülke neden böyle bir uygulamaya gitsin değil mi? Sebep ise Suriye Lazkiye de tarım yapıyor. Antalya’ya karşı alternatiflerini oluşturmuşlar bile.

******

Gün geçmiyor ki Rusya’nın bize karşı bir haberi daha gelmesin daha yeni olan bir olaydan daha bahsedeceğim. PKK'nın sözde Suriye kolu YPG/PYD'nin sözcüsü, Rusya'nın Afrin'de askeri üs kuracağını ve bu konuda Pazar günü anlaşma yapıldığını açıkladı. Ardından hemen Rusya Savunma Bakanlığı açıklamayı yalanladı. Yalanlamadan sonra çıkan fotoğraflarda 8 Mart tarihinde PYD kontrolündeki Menbic'de PYD tarafından yönetilen SDG'nin armasını taşıyan bir Rus askeri görüntülenmişti. Şaşırmadık tabi ki. Çünkü ABD ile Rusya sözde Kürt koridorunda anlaşmıştı. Anlaşamadıkları nokta ise o koridoru kimin yönetecek?. Şaşırmayın bunlar gerçekler ne yazık ki fakat Müslüman Türk’ü unutmuşlar.

*****

Andrey Karlov’un öldürülmesinden sonra Moskova bilinmeyen bir nedenle henüz Ankara’ya büyükelçi ataması yapmadı. Neden? Sebep Suriye’deki sözde Kürt koridoruna karşı çıkmamız mıydı?

*****

Değerli okuyucular sizleri sıkmadan sonuca gelmek istiyorum. Yukarıda birçok olaydan bahsettim. Dost Rusya’nın bize karşı tutumları ortada zaman geçirme politikaları ve sözde bir kılıf giymiş üzerine bizleri kandırmaya çalışmakta. Bu sene Turizm sektöründe de göreceğiz. Rus turistler geçen seneden daha az sayıda ülkemize gelecekler. Sakın şaşırmayın. Bunların olmamasını bende istiyorum. Durumlar da ortada ne yazık ki. Sözde dost oldular. Türkiye’yi aynı haçlı seferlerinde gibi kuşatmaya çalışıyorlar. Bu olayların tek farkı o zaman karşımıza silahlarla geliyorlardı. Şimdi ise ekonomi ile gelecekler. Emperyalizmin amacı değişmedi yine aynı onlar sadece kılıflarını değiştirdiler. İlişkilerin böyle gitmesi durumunda yakında yeni bir Rusya krizini masamızda görebiliriz.