RUSYA’DA NELER OLUYOR

Açılış maçında Rusya’nın, Suudi Arabistan’ı 5’lemesiyle, 2014 Almanya’daki gibi bol gollü bir şampiyona geçireceğimizi düşünmüştük, keza İspanya – Portekiz maçında da 6 gol olunca heyecan artmıştı fakat pek de öyle olmadı.

Suarez’li, Cavani’li Uruguay, kadrosunda bu senenin flaş ismi Salah’ı barındıran ancak pek de iddiası olmayan Mısır’ı güçlükle 1-0 yenmesi, Arjantin’in İzlanda ile 1-1 berabere kalması, kupanın flaş takımı olacağına inandığım Meksika’nın Almanya’yı 1-0’la geçmesi, Brezilya’nın İsviçre ile 1-1 berabere kalması gibi hem sürpriz hem de futbol açısından pek keyifli olmayan müsabakalar izledik.

Kupada, grup aşamalarında en dikkat çeken takımlar, 2 maçta 8 gol atan Belçika, geçen Avrupa Şampiyonası’nın yarı finalisti olan ve şu ana kadar hiçbir varlık gösteremeyen Polonya, son şampiyon Almanya’ya kök söktüren, grubu lider olarak çıkmak için İsveç karşısında alacağı 1 puan yeterli olacak Meksika ve benim kupa başlamadan favorim olan, ne yaptığı, neden yaptığı belli olmayan Arjantin…

Messi, Aguero, Di Maria, Higuain, Dybala gibi isimleriyle adeta hücum hattında korku salan, Güney Amerika ekibi, takım görüntüsünden çok uzakta. Özellikle Messi’nin etkisizliği, teknik direktör Sampaoli’nin yaptığı ilginç tercihler Arjantin’in, 1 puanda kalmasına ve hatta Hırvatistan’dan 3 yemesine sebep oldu. İki ofansif futbol karşısında anti futbol oynayan, Nijerya ve İzlanda arasında geçen mücadeleyi, Nijerya’nın bireysel yetenekleri yüksek futbolcularından olan Ahmed Musa’nın büyük katkısıyla 2 golle geçmesi, Arjantin’e son bir şans oldu.

Kupadaki bir diğer sürpriz, son şampiyon Almanya’nın bir takım görüntüsünden uzak bir şekilde Meksika’ya yenilerek, İsveç karşısında da 1-0 yenik duruma düşmelerine rağmen 90 +’larda Kroos’un golüyle maçı zor bela çevirmeleri oldu. Meksika maçında Mesut’un performansının düşüklüğü dikkat çekti. Bu konuda daha kupa öncesinde, sırf kökeni olan ülkemizin Cumhurbaşkanıyla görüşmüş olmasında mütevellit, Alman medyasında yapılan ağır eleştiriler ve Alman taraftarların kötü tezahüratlarının etkisi olduğu su götürmez bir gerçek. Löw’ün bu konuyla yakından ilgilendiğini ve Mesut’u eğer 2. tura kalırlarsa esame listesine yazılan ilk futbolcu olarak değerlendireceğinden eminim.