Tank indirimi tüketicilere ulaşmadığından, Ekonomi Bakanı, antitröst yasasını sıkılaştırma yönünde olup, bu durumun bir dizi, başka sorunlara yol açabileceğini ifade etti.

Tank indirimi tüketicilere ulaşmadığından, Ekonomi Bakanı, antitröst yasasını sıkılaştırma yönünde olup, bu durumun bir dizi, başka sorunlara yol açabileceğini ifade etti.

Federal hükümet siyaset yapısında dil her daim sertleşmeye meyillidir. Şansölye Olaf Scholz (SPD), 'pençeler ve dişler'in, artık hükümetin alet çantasının bir parçası' olarak değerlendirmesi yönünde, Federal Ekonomi Bakanı Robert Habeck'in, Federal Kartel Dairesi reform planlarının pazartesi günü bu şekilde anlaşılmasını dile getirdi.

Yeşil politikacı, aynı zamanda madeni yağ şirketlerine, açık bir sinyal göndermek istiyor: 'Piyasa güçleri ve karları için korkmalılar.'

Muhalefette, ayriyeten trafik ışığı koalisyonunda, milyarlarca tank indiriminin sınırlı etkisinden duyulan memnuniyetsizliğin de artmasına yol açmıştır.

Haziran ayının başında, federal hükümet sürücüleri rahatlatmak adına benzin ve ayrıca dizel üzerindeki enerji vergisini indirmiş durumunda lakin ayın ortasında, net görünüyordu.

Yakıt fiyatların artmasıyla, tank indirimin boşalması, ADAC'a göre pazar gününe dek, bir litre Super E10 ülke çapında ortalama 1.952 Euro ve dizel 2.033 Euro'ya mal olmasına tekabül. Dernek, ayrıca akaryakıt fiyatının ham petrol fiyatından açıkça ayrıldığını aktarmakla olup, ADAC'nin Ekonomi Bakanlığı'nda bir şüphe söz konusu (Madeni yağ şirketleri vergi indiriminin en azından bir kısmını kendi ceplerine koyuyor) olduğunu dile getirmekte.

Zira bugüne dek Kartel Ofisi oligopollere, yani sadece birkaç tedarikçiye ve ayrıca yüksek kar marjlarına sahip pazarlara karşı harekete geçmeyi zor bulduğunu da dile getirmekten kaçınmıyor.

Otorite ancak antitröst yasasının ihlal edildiğini kanıtlayabilirse, ancak o zaman müdahale edebilir durumuna gelmekte, getirilmekte olduğunu açık ve net, seçik bir dille ifade ediyor. Bunun klasik örneğini de şu şekilde örnek olarak karşımızda getiriyor: Açgözlü yöneticiler, koordine etmek ve ayrıca fiyatları yükseltmek adına arka odalarda buluşup, gerçekte bunun pek de kanıtlanamayacağından ötürü Habeck'in bu noktada yasayı gevşetmek istediğini dile getiriyor.