Millet çoğunluğunun oyuyla başkanlık sistemine geçtik. Canla başla destekleyenlerdendim. Niye? Millet, gücünü halktan alan cumhur reisim çağın sürat ve hareketine ayak uydursun da etrafında büsbütün olalım istiyor.

Millet çoğunluğunun oyuyla başkanlık sistemine geçtik. Canla başla destekleyenlerdendim. Niye? Millet, gücünü halktan alan cumhur reisim çağın sürat ve hareketine ayak uydursun da etrafında büsbütün olalım istiyor. Tarihte kayıtlı kültürü bu sisteme uygun. 600 yıllık Osmanlıyı pay paçak eden 7 düvele karşı kendisiyle el ele cenk, satranç ve usta ayak oyunları kurabilen Gazi M. Kemal'e sen bizdensin diyerek Atatürk soyadını vermemiş miydi?

Millet aşkına unutmayalım hiç değilse en yakın tarihi! 60 darbesinin idamları ardınan dünyaya boyun eğdirmiş Atatürk'ün adını, içvesayetçilere kullandıra kullandıra demokrasimizi, ekonomimizi, kültürümüzü, eğitimimizi güdümlü hale getirmediler mi? Hep idealistliği gündeme getirilen 68 kuşağını hatırlayalım:

Emperyalizme karşı çıkıp 6.filo askerlerini denize atmamışlar mıydı? Karşılarına vatan aşkıyla çıkanlar mutlaka olur diye o tertemiz gençlerden şiddete yönlendirme yoluyla sözde devrimci kahramanlar çıkarıp sağ sol çatışmasını körüklememişler miydi? Hangi gencimiz 12 Eylül darbesine hazırlık senaryosunun oyuncusu olduğunun farkındaydı ki? O darbecilere, sağ sol çatışmasını bitirttiler. Ancak onlara sözde Atakürkçü ama gerçekte halkı incitici icraatlarla ayrılıkçı terör bataklığı alt yapısı hazırlatmadılar mı? Bir yandan bunu yaparken bir yandan da din maskeli cemaatlere hayırlı hizmetler yapıyorlar diye çanak tutturmadılar mı? Kayıtlardayken Atatürk'ün din maskesine dikkat çeken uyarıcı sözü, tüm devlet yöneticilerinin o cemaatlere hoşgörüyle bakması nasıl organize edildi de emperyalist uşağı bir sinsi örgüt paralel devlet kurabilecek seviyeye geldi?

Sinsi planlarla yürütülen faili meçhul cinayetler, devlet içinde çekişmeler, banka hortumlamaları sonucunda baş gösteren ekonomik kriz… derken niye zaafa uğruyordu iktidarlar acaba, hiç düşündük mü? 2001 krizi sonrası ne oldu?

Adalet ve Kalkınma millî davası Erdemlilerce ortaya atıldı. İstanbul'daki dikkat çekici hizmetleriyle Bizim Reis lakabını almış bugünün cumhur reisi de liderleri oldu. Millet çoğunluğu adım adım kenetlendi de büsbütün oldu çevresinde. Tilki dansı bitti mi o gelince? Kapatma davası, Gezi olayları, kumpaslar derken darbeye yeltenme hainliği, ondan da sonuç çıkmayınca sınırda terör devleti kurma oyunları… süreç tüm hızıyla sürüyor vessalam!

Şükür ki MHP geç de olsa fark etti bu hızlı dansı da bozkurtlar da çıktı şimdi piste. Derken… o da ne? Dişi bozkurt Asena, yeni bir dans türü icat etmesin mi? Kara çal-sola kaç-böl dansıymış adı, ne figürler ne figürler! Bozkurtların destanında da tarihte de yok! Sonu millete zeval getirmiş benzerleri var da bu figürler yok! 12 Eylül öncesinde, gençleri kandırdıkları gibi şimdi de baş olma hırs körüğüyle siyasetçileri mi kandırıyorlar diye düşünmeli bence.

Marksist leninist terör örgütü, geçmişteki devrimci yoldaşlarının yanki go home sloganını unutup da hem kapitalist hem de emperyalist ülke himayesine nasıl girebiliyor? Dünyanın gözü önünde günahsız insanları kadın, yaşlı, çoluk çocuk, bebek demeden katleden terör örgütü başına General Mazlum diyor Trump? Halta bak! Hem general hem mazlum! Bu nasıl bir dans Allah'ım! Karmakarışık ayak figürleri? Takip edebilene aşk olsun!

Hatırla ey milletim! Haini teslimle iktidar ettikleri Merhum Ecevit, bugün sinsi hainliği açığa çıkmış başka birine Hoca Efendi diye iltifatlar yağdırmamış mıydı? Ahrette şefaat edeceğim tek kişi Ecevit dememiş miydi o hoca maskeli hain? Ekonomik krizle önüne kasa atılmadı mı? Hastaneye düşünce sözde sağ kolu yeni parti girişiminde bulunmadı mı?

2002 seçimiyle toparlanmadık mı? Toparlanma ardından yeni figürlerle devleti ele geçirme sinsiliği sürecinde kumpas davaları başlamadı mı? Bu tilki dansı MİT pistine de çıkınca Reisin gücü her şeyi açık etmedi mi? Ardınan gelen tüm ayak oyunları da görünür, izlenir hale gelmedi mi? Hainler de emperyalist de niyetiyle dımdızlak ortada artık. Ama yazık ki bitmedi, sürüyor tilki dansı. Pist kalabalık, kim kiminle sarmaş dolaş, hangi figür kimin, ayırt etmek çok zor. Sürekli de duman üfürüyorlar piste. Karışıyor hep birbirine el, ayak, kol, kafa, parmak…

Geçmişteki gibi güç kullanarak iktidarı deviremeyince, oy zaafiyeti yaratma yoluna gidildi son seçimlerde. Reis, millet yanındaki hatırına güvenip liderliğine yakışmayan halk tepkileri aldı. Bu tepkilere neden, daha önce içim kan ağlaya ağlaya yazdığım gafların sorumlusu tilkiler mi vardı çevresinde? Düşünmeden edemiyor insan. En yakının en büyük düşman olduğu tarihte kayıtlı çünkü. Milletin son seçimlerde kestiği hesap pusulası da bunu düşündürmüyor mu?

Anamuhalefetin başarısı politikasından değil, halk adamlarını aday yapmasındandı. Ancak bu başarının millet aleyhine çevrilmesi tehlikesi de var. Reisin gücü zaafa uğrarsa bizi 2001 öncesi dumanlandırılmış karmakarışık bir piste çıkarabilirler yeniden. Atatürk'ten sonraki liderler, tilki danslarına ayak uydurabildi mi? İsmet Paşa bizi 2.Dünya Savaşı'na sokmadı ama bedeli yoksulluktu. İktidarı daha da ele geçmeyecek şekilde kaybettirdi ona. Tek çarenin tarım, eğitimli insan ve bilim-teknoloji gücü kazanmak olduğunu yaşayarak öğrendiysek artık, hızla ilerlemeliyiz.

Muhalefetin haksızlık, tasarruf ve kayırmacılık eleştirilerine de muhatap olunmamalı artık. Reisin gücü ve tüm dava arkadaşlarının sorumluluğu bu eleştirileri tümüyle ortadan kaldırabilmeli. Eski dava arkadaşları da Reisin gücü azalsın diye bölme sinyalleri veriyor. Ne yanlışsa söyleyin, giderilsin kardeşim! Sinsice tilki dansı mı öğreniyorsunuz yoksa?