Ramazan bayramı, Allah’a teslim olan gönüllerin huzur bulduğu güzel zaman dilimlerinden biridir. Ramazan bayramı, içerisinde bin aydan daha hayırlı Kadir gecesinin gizlendiği, Kuran’ın indirildiği, Kuran nuru ile kalplerin yenilendiği, sahur ile başlayan iftar ile sona eren nefis terbiyesinin ödül törenidir.

Ramazan bayramı, Allah'a teslim olan gönüllerin huzur bulduğu güzel zaman dilimlerinden biridir. Ramazan bayramı, içerisinde bin aydan daha hayırlı Kadir gecesinin gizlendiği, Kuran'ın indirildiği, Kuran nuru ile kalplerin yenilendiği, sahur ile başlayan iftar ile sona eren nefis terbiyesinin ödül törenidir.

Ramazan bayramı, yokluğu, açlığı ve susuzluğu hissederek, sahip olunan nimetlere şükrün ifade edildiği günlerdir.

Ramazan bayramı, kardeşliğin, dostluğun, kadir bilirliğin; dayanışmanın, yardımlaşmanın doruklaştığı; sevginin billurlaştığı müstesna bir bayramdır.

Ramazan bayramı, kötülüklerden, çirkinliklerden; hasetten, kibirden, kinden, nefretten arınmanın zaferinin kutlandığı şölen günleridir.

Ramazan bayramı, fitnenin fütuhatına karşı sıradağlar gibi duran; iyide, doğruda, güzelde karar kılanların saflarını sıklaştırdıklarının, sevinçlerinin ifade edildiği mübarek günlerdir.

Ramazan bayramı, aile büyüklerini, akrabalarını, yakınlarını sılayı rahimle ziyaret eden güzel insanların Hakka ve hakikate olan büyük yürüyüştür.

Ramazan bayramı, yetimlere yetimliklerini unutturan, kimsesiz ve gariplere yalnız olmadıklarını hissettiren yüce gönüllü müminlerin düğünüdür.

Geliniz, bu bayramı vesile ederek İslam devletleri arasına nifak sokanlara, bizi biri birimize düşürmek isteyen şer odaklarına 'dur' deme irademizi ortaya koyalım.

Geliniz bu güzel günler, inanç, azim, irade ve azmimizle zalimlerin karşısında sıradağlar gibi duran, mazlumun yalnız olmadığını haykıran ve bundan böyle zalimlerin zulümlerine engel olan günlere dönüşsün.

Geliniz, bu bayram vesilesi ile akan iki acının- kanın ve gözyaşının- Filistin'de, Arakan'da, Ukrayna'da, Doğu Türkistan'da, Suriye'de ve bundan böyle olacak zulümleri sona erdiren günlerin başlangıcı olsun.

Geliniz, bu bayramda; kardeşliğimizi pekiştirelim. Biri birimize kol kanat gerelim. Farklılıklarımızı hoş görerek Allah'ın ipine sımsıkı sarılalım.

Geliniz, bu bayram vesilesi ile iyiye, doğruya, güzele kanat açalım.

Geliniz, bu bayram vesilesi ile bundan böyle hayatımızı iyiliklere güzelliklere açalım; gönlümüzü sevgi, şefkat, merhamet, sadakat ve samimiyet gibi duygularla bezeyelim.

Geliniz, bu bayramı fırsat bilerek küskünlüklere, dargınlıklara son verelim. Hemcinslerimizle aramızda olan muhabbeti artırıp güven ve samimiyet köprüleri inşa edelim.

Geliniz, bu bayram vesile ile yüce gönüllü Yunus gibi 'gelin tanış olalım/ işi kolay kılalım/ sevelim, sevilelim/ dünya kimseye kalmaz', diyerek sevgiyi baş tacı yapalım.

Geliniz, Ramazan bayramı vesilesi ile 'Bütün müminler kardeştir.' ilahî tavsiyesine uyarak birlik ve beraberliğimizi güçlendirelim. Kendimiz için istediğimizi kardeşlerimiz için de isteme olgunluğuna erişelim.

Geliniz, Ramazan ayı süresince elde ettiğimiz manevi kazanımlara yenilerini ekleyerek sürdürelim. Allah'ın koyduğu helal haram sınırlarına riayet ederek yaşayalım.

Allah'a kalben teslim olan; İslam'ı yaşayan, İslam'da yaşayan, İslam'ı yaşatanlara ne mutlu!

Doğru yerde duranlara, Kuran ahlakıyla ahlaklaşanlara,hayatı helal yaşayanlara ne mutlu!

Bütün bu duygularla Ramazan bayramınızı tebrik ediyor, daha nice bayramlara sağlık ve huzur içerisinde erişmenizi, bayramının; size, ailenize, milletimize, gönül-kültür coğrafyamıza ve bütün insanlık alemine sevgi, huzur ve mutluluk getirmesini Cenabı Mevla'dan niyaz ediyorum. Hayırlara vesile, Allah'a emanet olun.