Bir televizyon programında, Rus propaganda kanalı RT'nin başkanı Margarita Simonyan, aniden Ukrayna'da bir iç savaştan bahsetti. “Ukrayna'da savaş olmadığı herkes adına bariz ortada. Özel bir operasyon dahi yok. Ukrayna'da bir iç savaş var.” Bu sözler Rus medya şirketi RT'nin (eski adıyla Russia Today) genel yayın yönetmeni Margarita Simonyan'dan geliyor.

Bir televizyon programında, Rus propaganda kanalı RT'nin başkanı Margarita Simonyan, aniden Ukrayna'da bir iç savaştan bahsetti.

'Ukrayna'da savaş olmadığı herkes adına bariz ortada. Özel bir operasyon dahi yok. Ukrayna'da bir iç savaş var.' Bu sözler Rus medya şirketi RT'nin (eski adıyla Russia Today) genel yayın yönetmeni Margarita Simonyan'dan geliyor.

Kısa bir süre önce Simonyan, Rusya'nın en önemli ekonomik etkinliği olan St. Petersburg'daki Uluslararası Ekonomik Forum'un moderatörlüğünü yaptı. Ayrıca sahnede Başkan ile kişisel olarak röportaj yaptı. Vladimir Putin'in basın sekreteri Dmitry Peskov, "Bizim için o dünyanın en iyi sunucusu" dedi.

Putin'in baş propagandacısı Kremlin şefiyle görüştükten sonra: "Ukrayna'da bir iç savaş var."

Kremlin'in baş propagandacısı olarak kabul edilen Simonyan, hafta sonu düzenlenen iş etkinliği öncesinde ve sonrasında Putin ile bir araya geldi. Bunu RT'deki siyasi bir programda kendisi söyledi. ABD haber sitesi 'The Daily Beast' de bunu haber yapıyor. Programın sunucusu Simonyan'a toplantıyla ilgili ayrıntıları sorduğunda, Simonyan sırıttı: "Tabii ki tüm bunları alenen söyleyemem, daha sonra kulağına fısıldayacağım."

Aynı programda Simonyan, Ukrayna'da bir iç savaştan da bahsetti. Gazeteci, "Faşistler gibi Rus karşıtı olan Ukraynalıların bir kısmı Yahudi karşıtıydı. Kendi halklarının başka bir bölümünü yok ediyor" dedi. "Rusya bu savaşan grupların yalnızca bir tarafını destekliyor" şeklinde ifade etti.