PRP NEDİR?

PRP'nin açılımı ''platelet rich plazma''dır.Yani trombositten zengin plazma anlamına gelir.Hastanın kendi kanındaki trombosit hücrelerinden elde edilen serum özel cihazda ayrıştırılarak yeniden hastanın vücuduna enjekte edilmesi işlemidir.

PRP İle Cilt Gençleştirme:

PRPile cilt gençleştirme çoğunlukla yüz, boyun,dekolte,eller,bacak içleri,kollar gibi vücudun çeşitli bölümleri için uygulanabilir.UV ışınlarına maruz kalmış ciltlerde kırışıkların,lekelerin,çöküntülerin giderilmesi sağlanır.

-Cildi canlandırır,parlak bir görünüm kazandırır.

-Cildi gençleştirir.

-Daha gergin ve daha taze bir cilt elde edilir.

-Hücreleri yenileyerek derinin yaşamsal işlevlerini destekler.

-Saç dökülmesini önlemek,saçları güçlendirmek.

-Sivilceleri yok eder.

-Yanık tedavisinde kullanılır.

-Yara izlerini iyileştirir.

-Göz altı morluklarını giderir.

PRP sorunlu bölgeye direkt enjekte edildiği için hızlı ve güçlü bir onarım olur.Serumdan elde edilen pıhtı hücrelerine büyüme faktörleri dokuların iyileşmesinde önemli role sahiptir.

PRP Hangi Hastalıkların Tedavisinde Kullanılır?

Kozmetik dermotolojide cilt gençleştirmenin yanı sıra yara izleri,çatlakların giderilmesi,saç dökülmesi,ortopedi,ağrı tedavisinde de kullanılmaktadır.

Platelet adı verilen hücrelerin önemli olduğu PRP tedavisi tıbbın pek çok alanında kullanılmaktadır.PRP günümüzde diyabet var ise ona bağlı iyileşmeyen bacak yaralarında,tendon yaralanmaları,tenisçi dirseği gibi tendiritlerde,diş implantlarından sonra yara iyileşmesi sürecini hızlandırmak için kullanılmaktadır.

Yaş ve çevresel faktörler nedeniyle yaşlanan deride,gözle görülen birçok değişiklik olur.Derinin elastikiyeti azalır,kırışıklıklar artar ve deride sarkmalar meydana gelir.

PRP İle Saç Tedavisi:

PRP saç tedavisinde başarılı sonuçlar elde edilmesini sağlar.Özellikle saç dökülmesinde hastaların oldukça etkin sonuçlar aldığı gözlemlenmiştir.İşlem sırasında hastanın belli bir miktar kanı alınıp santrifüjden geçirilerek uygun olan kısım saçların seyreldiği bölgeye enjekte edilir.Bu uygulamanın temelinde doku yenilenmesi vardır.PRP ile saç tedavisi 30 dk. kadar sürerken,uygulama esnasında acı olmaz.PRP sonrasında herangi bir iz kalmamakta ve kişi hemen rutin hayatına devam edebilmektedir.

PRP İle Ağrı Tedavisi:

PRP ile kas-iskelet sistemi yaralanmaları ve hastalıklarında da başarılı sonuçlar alınabilmektedir.Omuz ağrıları,ön çapraz bağ yaralanmaları,eklem kireçlenmeleri,ayak bileği burkulmalarının,tedavisinde PRP den yararlanılabilir.Enjekte edilen serumda yüksek konsantrasyonda trombosit ve büyüme faktörleri bulunmaktadır.Trombositler ayrıca sessiz lokal kök hücrelerini aktive ettiğinden plazma sıvısı doğal bir ilaç gibi etki gösterir.Yaralanma ve zedelenmenin olduğu tendon, kıkırdak gibi yapıların iyileşmesini hızlandırır.

PRP nin Ağrı Tedavisinde Kullanıldığı Alanlar:

-Omuz ağrıları

-Tenisçi dirseği,golfçü dirseği,

-Ön çapraz bağ yaralanmaları,

-Kalça eklem kireçlenmesi,

-Diz kapağı tendiriti,

-Ayak bileği burkulmaları,

-Topuk dikeni,

-Kulunç ağrısı olarak bilinen kas gerginliklerinin tedavisi.