PLASTİK TOP S400

Kocaman bir sis, anlaşılmaz bir keşmekeş ve garip bir muamma sarmalına muhteşem bir örnek S400. Aldık desek belli değil, almadık desek belli değil. Plastik bir top misali, Türkiye’nin ABD’ye ve ABD’nin Türkiye’ye karşı kullandığı bir şantaj.

Gizemli bir birleşme ve her an boşanmaları muhtemel şiddetli geçimsizlik örneği, zoraki bir birliktelik misali, ekşimsi bir tat bırakıyor insan damağında.

Hani şu mide bulandıran tiplerden olaylar vardı ya? İşte tam öylesi irrite bir hale dönüşmüş S400. Tam bir fettan cinsinden silah gibi kullanılıyor Türkiye, ABD ve Rusya tarafından.

Türkiye, ABD’ye, şayet benim ulusal ve uluslararası politikalarıma karşın takındığın tavrın devam ederse, Rusya ile olan ilişkilerime, ileS400 ile başlayıp çok daha büyük ve stratejik boyutlara taşıyacağım tehdidi!

ABD’nin, Türkiye’ye, eğer Rusya ile S400 anlaşmasına devam ederseniz, Güney sınırlarınız, PKK-PYD desteğimden tutunda, uluslararası daha birçok alanda seni sıkıştıracağım iddiası ve tehdidi!

Rusya, ABD’ye, bir NATO ülkesi olan Türkiye’yi yanıma alacak, teknoloji transferi yaparak sistem farklılığı oluşturacak ve NATO içerisinde bir çift başlılık oluşturarak, bir takım sıkıntılara sebebiyet veririm mantığından hareketle, kendisine karşın uygulanan siyasi ve ekonomik tedricin kaldırılması üzerinden bir emel ve tehdit!

Üç ülke içinde malzeme aynı, S400

Her üç ülke bu malzeme üzerinden birbirini tehdit ediyor ve kendi çıkarlarını dizayn etme de kullanışlı hale getirdikleri S400 üzerinden ergen tatmini arıyor.

Ergen tatmini diyorum zira, her üç ülke birbirini tehdit ederken, yine her üçü de, birbirinin gözlerinin içine baka baka yalan söylediklerini de bilmekteler. Ne ABD’nin Türkiye’yi öyle kolayından gözden çıkarabilmesi mümkün, ne Türkiye’nin Rusya’yı ABD’ye alternatif olarak görmesi mümkün ve ne de Rusya’nın bu denli cılız bir enstürman üzerinden heveslerine ulaşması mümkün. İşte bu sebeple üç ergenin birbiri ile cilveleşmesinden elde edebilecekleri haz neye ve ne kadara tekabül ediyor ise, bununla yetiniyor ve yetinmek zorundalar.

Aylardır kamuoyunu bu denli üst çıtadan işgal eden, hemen hemen bütün haber bültenlerinin ya başat veya ikinci konusu olan, izlemekten, dinlemekten ve okumaktan bıktığımız S400, daha bir müddet bu içi boş doluluğunu devam ettirecek. Kozmik, teopolitik ve teostratejik gizemi! Üzerinden, her üç ülkenin içi boş tehditlerine gerek uluslararası arena ve gerekse iç kamuoyu tanık olmaya devam edecekler.

Oysa her üç ülkenin de çok iyi bildiği ve şaşmaz bir kanun olan ‘’ bu toprakların ve bu coğrafyanın kendine özgü yasası’’ en küçük bir kıvılcımın nelere mal olacağını da yine her üçüne ciddi, samimi ve kararlı şekilde haykırmaktadır.

Tıpkı, İran’ın İsrail ve ABD’nin İran’a gönderdikleri ve kökleri yıllara dayanan tehdit iddialarının reelde ki karşılığı cinsindedir.

İşin en komik tarafı ise, her üçünün kendi çıkarlarına uygun kararlar alınması için dillerinde ki sakız haline getirdikleri S400’ün, hiç de sanıldığı kadar büyük ve dolu bir malzeme olmadığıdır. Üstelik Türkiye hem S400 ve hem de ABD menşei patriot alıcısı olduğunu defalarca belirtiyor olmasına karşın, küstüm oynamıyorum cinsinden yine başka komik gerekçelerin devreye girmesi, hakikaten ergenleri bile hasretle aratır bir hale dönüşmüş durumdadır.

Yakında, çok yakında gerçek gündem, gerçek amaç ve hedefler kendisini çek edecektir. Zira S400 artık kabak tadı vermiştir…