PKK’nın iç yüzü - 3

PKK AZILI BİR TERÖR ÖRGÜTÜ MÜDÜR?

PKK KALKIŞMA HAREKETİ MİDİR?

PKK KÜRT HALK HAREKETİ MİDİR?

PKK KÜRT MİLLİ MÜCADELE HAREKETİ MİDİR?

PKK GERİLLA SAVAŞI YÜRÜTEN ÖZGÜRLÜK HAREKETİ MİDİR?

Terör ve terörizm tüm insanlığın ortak düşmanıdır. Birlikte ve ortak mücadele ile sonlandırılabilir. Terörle mücadelede başarının yolu, ülkelerin terörü dış politikada araç olarak kullanmamalarından geçer.

Dünyada, devlet, toplum ve insan hayatında hiçbir gerekçe, sorun, baskı; hak ve özgürlük mücadeleleri veya halk hareketleri terörü ve terör eylemlerini gerektirmez. Terörün gerekçesi olmaz. Hiçbir gerekçe masum, sivil, savunmasız insanların, hem de haklarının mücadelesinin verildiği iddia edilen vatandaşların hunharca, barbarca, vahşice şeytandan daha aşağılıkça katledilmesini gerektirmez. Hiçbir hak mücadelesi bebekleri, doktorları, öğretmenleri, yaşlıları, çocukları ve kadınları kurşuna dizerek, yakarak, bombalayarak kazanılmaz. Dünyada hiçbir halk hareketi, kalkışma hareketi, milli mücadele hareketi, gerilla mücadelesi veren özgürlük hareketi, onurlu mücadele hareketi kendi milletine soykırım yapmaz, sivilleri katletmez, asker ve polise kahpece pusu kurup vahşet yapmaz. Güvenlik güçlerini, arkadan yaklaşarak kafasına sıkıp öldürmez, gece evine girip uyuyan insana kurşun sıkmaz. Özgürlük ve onur mücadelesi veren, özgürlük savaşçıları, milli kalkışma hareketleri dünyanın her yerinde, sivil ve masum insanları katletmeden, onurluca ve şereflice ortaya çıkarak, varlığını göstererek hedefini ve fikirlerini deklere etmek suretiyle siyasi, askeri ve silahlı mücadelesini verirler. Kahpece insan katledip, kalkışma ve onur mücadelesinin verildiğinden bahsetmek; akla, mantığa, vicdana, insanlığa, hakka, hakkaniyete, adalete ve toplum vicdanına atılmış en ağır ve en onulmaz atom bombası gibidir.

PKK; Devletin, milletin, vatanın, Türklerin, Kürtlerin, halkların, İslam Dünyasında ve Ortadoğu’da Müslüman ve gayrimüslimlerin ortak düşmanıdır. Bu konuda tüm belge, bilgi, doküman, kayıt, kanıt, araştırma ve tezler bilinmektedir. Bunlardan yüzlerce vardır. Fitne ocağıdır. PKK’nın kurulduğundan buyana ülkemize maliyeti 1 trilyon doları aşmıştır. Terörün olmaması halinde ülkemizde kişi başı milli gelirin 25 bin doların üzerinde olduğu gerçeğini yadsıyabilecek bir irade, görüş ve bilgi söz konusu değildir. PKK ülkemize barış, güvenlik, birlik ve her alanda kalkınmanın önündeki en büyük engeldir. Onu besleyen unsuları ile toplumsal gerekçeleri yok edilerek, insan hakları bağlamında bireysel kültürel hak ihlalleri ortadan kaldırılarak, kıyamete kadar ortaya çıkmamak üzere silahlı terör unsurlarının askeri mücadele ile yok edilmesi gerekmektedir. Bu arada demokratikleşme kapsamında sivil ve demokratik siyasetin önü açılmalıdır. Üniter yapı içinde bireysel kültürel haklar sağlanmalı, eşit yurttaşlık tanımı teyit edilmeli, Avrupa Konseyi Yerel Yönetimler Özerklik şartındaki şerh kaldırılarak yerel yönetimlere idari, mali, ekonomik yetkiler tanınmalıdır. Siyasal yerinden yönetim olmaksızın, yönetsel yerinden yönetim sistemine geçilmelidir.

KAYNAKÇA:

1-Hiram ABBAS, “Bay Pipo”.

2 – Basından, (Star Gazetesi, Sabah Gazetesi, Yeni Akit Gazetesi, Ülke TV).