Hatırlayalım.20 Mayıs 2016 da 376 oyla dokunulmazlıklar kaldırıldı. Dokunulmazlıkların kalkması üzerinden 71 gün geçti.

Hatırlayalım.20 Mayıs 2016 da 376 oyla dokunulmazlıklar kaldırıldı. Dokunulmazlıkların kalkması üzerinden 71 gün geçti. Amaç bu kanun tasarısıyla terör örgütü destekçilerinin gereken cezayı almasıydı. Günler, aylar geçiyor. Ne zaman gereken ceza verilecek? Türk milleti bu sorunun cevabını merakla bekliyor. Çünkü yüzlerce şehit verdik ve vermeye de devam ediyoruz.

*

Ülkemizin zor günlerden geçtiğini de unutmayalım. Bu süreçte genelde, darbe girişimi ve darbeciler konuşuluyor. Bütün gözler şuan için bunlara dönük. Bu süreçte ülkemizin başına bela olan PKK terör örgütünün de unutulmaması gerektiğini belirtmek isterim. Bu süreci iyi okuyup bu hain örgütün, ülkemizdeki zor durumu kullanarak toparlanma aracına döndürmesini engellemeliyiz. Darbecilerle mücadeleye devam ederken, PKK terör örgütün ve kaynaklarının da üzerine unutmadan ve hız kesmeden gitmeliyiz. Zira bu süreçte PKK ile verilen mücadelenin zayıflaması veya kısa süre dahi olsa sekteye uğraması, PKK’nın güçlenmesi sebep olabilir ve ileriki zamanlarda ülkemizin başına güçlenerek bela olabilir. FETÖ terör örgütünü maşa olarak kullanan üst akılın ileride devamlı maşa olarak kullandığı bir başka terör örgütü, PKK’yı yine koz olarak ülkemize karşı kullanmaya çalışacağı kesindir.

*

Demirtaş geçen günlerde ;’’Bir kez daha hükümet de PKK’de mevcut durumunu gözden geçirmeli. Çözüm sürecine geri dönülmeli ‘’ dedi. Anlaşılan o ki darbe girişimini fırsat dönüştürmeye çalışan bir takım güçler, PKK’yı düştüğü dar boğazdan kurtarmayı ve güçlendirmeyi planlıyorlar. Demirtaş’a bakın hele… Hangi sürece dönecek bu devlet? Kötüye kullandığınız, tuzakladığınız, hendeklediğiniz çözüme mi?

*

Hazır OHAL ilan edilmişken, sadece darbecileri cezalandırmak yetmez. PKK ile bağlantısı olan devlet memurları, akademisyenlerde devlet kademelerinden temizlenmelidir. PKK terör örgütünün finans kaynakları ve devlet imkânlarıyla hendek kazan belediyelerle mücadelesine, bu süreçte hız kesmeden devam etmesi gerekmektedir. OHAL süreci ülkemizdeki tüm terör örgütlerinden arınma süreci olmalıdır.