PKK terör örgütünün, FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından uyguladığı, bekle gör politikası kısa sürdü.

PKK terör örgütünün, FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından uyguladığı, bekle gör politikası kısa sürdü.
Terör örgütü, kısa süren sessizliğinin ardından şuursuzca saldırmaya başladı.
Saldırıların çapı büyürken, amacı da değişmeye başladı.
İç ve dış kamuoyundan gelen eleştiriler üzerine; saldırılarında sivilleri değil, güvenlik güçlerini hedef aldığını öne süren PKK’nın, son saldırılarında nedense güvenlik güçlerinden ziyade sivil kayıplar dikkat çekiyor...
PKK’nın Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki hain saldırısında aynı aileden 2’si çocuk 5 kişi hayatını kaybederken, yine aynı aileden 2 kişi ve 10 polis de yaralandı.
Daha bu hain saldırının acısı dinmeden PKK bu kez Van’da düğmeye bastı. Bu hain saldırıda 1'i polis, 2'si sivil 3 kişi hayatını kaybederken, çoğu sivil 73 kişi de yaralandı.
PKK terör örgütü bu saldırıdan bir gün sonra bu kez Elazığ Emniyet Müdürlüğü’ne bomba yüklü araçla saldırdı.
8 ton patlayıcının kullanıldığı öne sürülen bu hain saldırıda ise, 3 polis şehit olurken 14’ü ağır olmak üzere 200’den fazla kişi yaralandı.
Yaralananların büyük kısmının sivil vatandaşların oluşturması dikkat çekti.
PKK aynı gün Bitlis’in Hizan ilçesinde yola yerleştirdiği patlayıcıyı askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirerek, 5 asker ve 1 korucuyu şehit etti….
PKK terör örgütünün son 10 günde Diyarbakır, Van ve Elazığ gibi kentlerde gerçekleştirdiği bombalı saldırılarda 4 polis şehit olurken, 7 sivil hayatını kaybetti.
Kentlerdeki bu üç saldırıda 300’e ulaşan yaralıların büyük bölümünün sivil olması da dikkat çekiyor.
PKK terör örgütü nasıl oluyor da iç ve dış kamuoyunun tepkisini göze alarak şuursuzca sivilleri de hedefleyen bu saldırılara kalkışıyor?
Hadi bunun bir nedenini, Türkiye’nin dikkatini Suriye’de Menbiç’ten uzaklaştırmak olduğunu düşünelim, ya diğer nedenleri?
Çünkü bu saldırıların PKK terör örgütüne fayda sağlaması mümkün değil!..
Bu hain saldırılar, PKK terör örgütünün Kürtlerin bir kısmından aldığı desteği giderek azaltırken, kısmi de olsa dış kamuoyundan eleştiri almasını da beraberinde getiriyor.
O halde neden PKK terör örgütü şuursuzca sivilleri de hedef alarak saldırıyor?..
Yoksa birileri, FETÖ bu işi başaramadı, sıra sizde, diye PKK’yı yeniden sahaya mı sürdü?
Önümüzdeki günlerde PKK’nın bu hain saldırılarını yoğunlaştırmasının gerçek nedenini daha net bir şekilde göreceğiz. Ama şunun bilinmesi gerekiyor ki, bu hain saldırılarla PKK giderek marjinalleşerek hazin sonuna hızla yaklaşıyor…
Bekleyip birlikte göreceğiz…