Şanlı, muhteşem, muzaffer ve kahraman Türk Ordusu ve MİT 18 Nisan 2022 tarihinde Kuzey Irak'ta Avaşin, Basyan ve Zap bölgesindeki PKK/PYD/YPG/SDG terör hedeflerine, sığınak-barınak-depo-kamplarına, in ve mağaralarına yönelik ölüm vuruşu yapmak, kilit atmak...

Şanlı, muhteşem, muzaffer ve kahraman Türk Ordusu ve MİT 18 Nisan 2022 tarihinde Kuzey Irak'ta Avaşin, Basyan ve Zap bölgesindeki PKK/PYD/YPG/SDG terör hedeflerine, sığınak-barınak-depo-kamplarına, in ve mağaralarına yönelik ölüm vuruşu yapmak, kilit atmak, bir sonraki aşamada Kandili imha etmek, devamında Mahmur kampı ve Sincar'ı teröristlerden ve sırtlanlardan temizlemek; bölgede kalıcı hale gelerek barış, güvenlik ve istikrarı sağlamak; nihayetinde de sınırın Irak tarafında sağlam bir kilit atarak sınır güvenliğini sağlamak ve vatandaşların can ve mal güvenliğini korumak amacıyla operasyon başlattı. Bu operasyon, domuzların, düşmanın, İslam ve Türkiye düşmanlarının ve emperyalist soykırımcıların köpeği teröristlerin üzerine ölüm vuruşu olacak, ölüm olup yağacak, onları uçuracak ve özgürleştirecek! Tipitip özgürleri de onlar gibi özgürleştirecek!

Şu anda şartlar müsait, ortam uygun, uluslararası konjonktür son derece elverişli ve herşey Türkiye'den, TSK ve MİT'ten yana. Zemin güzel, hava güneşli, top Türkiye'de, ortam operasyon yapmaya uygun! Batı dünyası, Amerika, Avrupa Rusya-Ukrayna savaşı ile meşgul, dünya üçüncü dünya savaşının eşiğinde, dananın kuyruğu koptu kopacak; Rusya'nın ise savaş nedeniyle Kafkasya, Ortadoğu ve Suriye, Afrika ve Libya ile uğraşma vakti de enerjisi de yok. Ukrayna ve Avrupa'ya, Baltık'lara odaklanmış durumda. İşler Ukrayna'da planladığı gibi gitmiyor. Batı-Rusya gerilimi devam ediyor.

Bu arada yaşanan savaş, Türkiye'nin tarafsızlık ve arabuluculuk politikasını başarı ile sürdürmesi; Batı/NATO/Avrupa güvenliği bağlamında Türkiye'nin jeopolitik, jeostratejik, askeri, diplomatik öneminin kavranmasını sağlamış, etkinlik ve gücünü arttırmıştır.

Barış Pınarı harekatı sonrasında Türkiye'nin Rusya ve ABD ile yaptığı mutabakatına, Türkiye bütün samimiyeti ile uyumasına rağmen, maalesef onlar uymamış, anlaşmaya ihanet etmişler, anlaşma hükümlerini icra etmemişlerdir. Bu durum tüm belge, bilgi, kayıt, istihbari raporlarla sabittir. Bu bağlamda da Türkiye'nin alnı açık, başı dik ve diplomatik alanda da eli oldukça doludur.

Tam da bu ortamda Türkiye terörle mücadele tarihinde hiç olmadığı kadar eline geçen bu fırsatı, yakalanan uluslararası konjonktürel olumlu havayı kendi lehinde kullanarak iyi değerlendirmelidir. Tarih, zaman, şartlar, ulusal ve uluslararası hukuk, vicdan, sosyoloji, psikoloji, meşru müdafa hakkı… Türkiye'den yanadır. Türkiye bu yıl içinde elini daha da çabuk tutup Irak safhasından sonra Kuzey Suriye'ye yönünü çevirerek zincirin kopuk halkalarını birleştirmek, boşlukları doldurmak, tüm sınır hattı boyunca tüm terör örgütlerini temizlemek amacıyla Tel Rıfat, Münbiç, Kobani, Haseke ve Kamışlı bölgelerine de askeri operasyon düzenleyerek Türkiye'ye, Türk Askerine ve Türk vatandaşlarına saldırarak katliam yapan PKK/PYD/YPG/SDG ve diğer tüm terör örgütlerini bitirip adı geçen bölgeleri özgürleştirmeli, sınır güvenliğini sağlamalı, vatandaşlarını korumalı, Suriye sınırı boyunca 40 km. derinlikli barış, güvenlik ve istikrar koridoru kurmalı ve Kuzey Suriye'ye de barış kilidi atmalıdır. Daha sonraki aşamada da tüm Suriye'de, Rakka ve Deyrizor bölgelerinde yuvalanan terör örgütü ölüm ve altın vuruş ile yok edilip, kıyamete kadar bir daha gelmemek üzere bitirilmeli, bölgeye huzur getirilmelidir. Bu durumda emperyalist ve işgalcilere de kuyruğunu kıstırıp bölgeden ayrılmak düşmelidir.

Nihayetinde Türkiye uygun dünya konjonktürü ortamında güney hattı boyunca İran'dan Akdeniz'e kadar olan alanda terörizmi ve terör örgütlerini bitirerek, emperyalizme karşı verilen ikinci istiklal savaşını da kazanarak kendi içinde, güney hattında ve Ortadoğu'da barış, güvenlik ve istikrarı sağlayacaktır. Sonrası işbirliği, kalkınma, güçlenme, ilerleme, Medeniyetin yeniden ihdası…

Türkiye'nin bunu başarmaya imkan ve kabiliyeti, azim ve kararlılığı, inanç ve kudreti mevcuttur!

Türkiye bu muzafferiyete muktedirdir!

Saygı ve selamlarımla…