Cumhuriyetin kuruluşundan günümüze kadar Osmanlıya karşı bilinçli veya bilinçsiz  karalama faaliyetlerinin olduğunu görebilmekteyiz. Bu karalama çeşitli şekillerde yapılsa da günümüzde haddini aşarak devam etmektedir. Biraz düşünüp şu soruyu soralım...

Cumhuriyetin kuruluşundan günümüze kadar Osmanlıya karşı bilinçli veya bilinçsiz karalama faaliyetlerinin olduğunu görebilmekteyiz. Bu karalama çeşitli şekillerde yapılsa da günümüzde haddini aşarak devam etmektedir. Biraz düşünüp şu soruyu soralım:

-Osmanlıya kim, neden düşman olur?

Bu soruya sağlıklı bir cevap verebilmek için, kuruluşundan yıkılışına kadar geçen 600 yıllık Osmanlı tarihini azıcık bile olsa bilmek yeterli olacaktır. Altı yüz yıl gibi çok uzun bir ömrü içine alan imparatorluğun güçlü bir şekilde devamını sağlayan en önemli etken İslam'dır.

İmparatorluğun gücünün temelinde İslam olduğunu anlamadan Osmanlıyı anlayamayız. Azıcık düşünün!

-Bugün, Osmanlı İmparatorluğunun parçalanması sonucunda meydana çıkmış veya çıkarılmış 20 civarında ülke bulunmakta ve bu ülkelerde huzur yok!

Osmanlı çok çeşitli etnik, dini ve kültürlere mensup insanların oluşturduğu imparatorluğu yüzyıllarca bir arada tutmuş ve genel olarak huzur içinde yaşatmıştır. Osmanlıyı anlatabilmek ne kadar zor olsa da anlamak o kadar zor değil; eğer, içinizde İslam'a karşı bir ön yargı yoksa bilakis çok çok kolaydır.

İşte, Osmanlıya kim, neden karşı olur sorusunun cevabı buradadır.

Osmanlıya karşı olmak için kesinlikle İslam'a da karşı olmak gerekir. Günümüz Osmanlı karşıtları bu durumu bildikleri için Osmanlıyı Türk ve İslam düşmanı olarak göstermeye çalışmaktadırlar.

Adamlar, (ben bunları biliyorum, biraz araştırmayla siz de öğrenebilirsiniz) Fatih Sultan Mehmet Hazretlerine Hıristiyan diyecek kadar zıvanadan çıktılar. Fatih Sultan Mehmet Hazretlerinin döneminde yönetimden askere kadar Hıristiyanlara teslim edildiğini savunmaktalar. Bu adamlara geri zekalı diyeceğim de geri zekalı değiller; bunlar hin hin!

-Hıristiyanlar için kutsal sayılan Ayasofya Kilisesini nasıl olur da bir Hıristiyan camiye dönüştürebilir?

-Öyleyse niye Fatih Sultan Mehmet?

Çünkü, Fatih Sultan Mehmet İstanbul'u fethetmekle ve Ayasofya Kilisesi'ni camiye dönüştürmekle Hıristiyanlara en büyük darbeyi vurmuştur. Bu darbeyi yüz yıllar geçse de unutmadılar, unutamadılar!

-Siz de şunu unutmayız!

Fatih Sultan Mehmet Hazretlerinin çok ağır bedduasına rağmen Ayasofya Camisi'nin müzeye dönüştürülmesi sıradan bir olay olmayıp 1453'ün intikamıdır.

Bugün, Osmanlı düşmanlığının arka planında emperyalist güçlerin anti propagandaları yatmaktadır. Yerli işbirlikçileri yazılı ve görsel medyada bu durumu sürekli dile getirerek kendilerine yüklenen vazifeyi yerine getiriyorlar. Maalesef, etkili de oluyorlar.

Bunların etkili olması kendilerinin çok etkin kişiler olmalarından ziyade ortamın uygun hale getirilmesindendir. Toplum ne kadar İslam'dan uzaklaşırsa o kadar Osmanlı karşıtı propagandaların etkisi altında kalmaktadır.

Bundan 30-40 yıl önce kendisini sağcı tanımlayan insanlarda Osmanlı düşmanlığı söz konusu bile değilken bugün sol kesimden neredeyse daha fazla Osmanlıya düşman söylemlerine sık sık rastlıyoruz.

Elbette ki, Osmanlının hiç hatası yoktur, diyemeyiz; dersek yanlış olur; ancak, değerlendirmelerimizi yaparken biraz insaflı olmamız da gerekiyor.

Arkadaş, Osmanlı bir kabileden doğsa da olağanüstü bir devlet olup dünya tarihinin en büyük imparatorluğudur. Bırakınız altı yüzyılı sadece II. Abdülhamit dönemini insanımıza öğretebilsek o bile Osmanlıyı anlamaya yeter. Onu bile öğretmedik; belki de öğretmek istemedik.

Her zaman şunu ifade ederim; II. Abdülhamit'i biz muhafazakarlar 'Ulu Hakan', diyerek göklere çıkardık; solcular 'Kızıl Sultan' diyerek yerin dibine batırdılar. İyi veya kötü dünyanın en çalkantılı yıllarında 33 yıl büyük bir imparatorluğu kurtlar sofrasında nasıl idare etti, neleri yaptı üzerinde durmadık.

Şu gerçeği hepimiz bilmeli ve kabul etmeliyiz ki insanımıza tarihimizi öğretemiyoruz; belki de öğretmek istemiyoruz.

Osmanlı hatalarıyla günahlarıyla Türk tarihinin olduğu gibi İslam tarihinin de en büyük ve en güçlü devletidir. Osmanlı ehli sünnet vel cemaat itikadına bağlı bir İSLAM DEVLETİDİR.

Osmanlı İmparatorluğu ile ilgili tüm değerlendirmelerimizi bu minval üzerine yapmalıyız. Düşman veya dost olmadan önce Osmanlıyı iyi bilmeliyiz. Ehli Sünnet Vel Cemaat akidesine bağlı bir Müslümanın Osmanlıyı sevmemesi düşünülemez; hele hele düşman olması hiç düşünülemez!

Osmanlıya, gayri Müslimler, kendilerini Müslüman tanımlasalar da ırkçılar, Şiiler, Vahhabiler düşman olur. Kalbinizi kontrol edin; eğer içinizde Osmanlı düşmanlığı varsa kendinize gelin ve tövbe edin!

Sonuç olarak; Osmanlılar hakkında yürütülen olumsuz propagandaların tuzağına düşmeyiniz!