Ortadoğu, Osmanlı Cihan Devletinin yıkılması da dahil büyük tarihi olaylara ve milletlerin egemenlik mücadelelerine sahne olmuştur.

Ortadoğu, Osmanlı Cihan Devletinin yıkılması da dahil büyük tarihi olaylara ve milletlerin egemenlik mücadelelerine sahne olmuştur.

Ortadoğu’daki son gelişmeler ile sınırlarının yeniden çizilmeye çalışıldığı bu dönemde Türkiye’nin güçlü olması bir takım güçler tarafından istenmemektedir. Yeni Ortadoğu coğrafyasının jandarması içinde İran düşünülmektedir. İran’ın Avrupa’daki yaptırımlarının kalkmasından sonra yatırımcıların birçoğunu çekeceği bu durum ile Türkiye’nin zora düşürülmek istendiği de bir gerçektir.

Ülkemizdeki son günler de çıkan terör olayları ile de Türkiye’nin hem ekonomik hem de siyasi olarak Ortadoğu’daki gücünü zayıflatılmaya çabalarıdır. Ülkemizde terör sorunu var diyerek yatırımcılara güvensiz gösterip para çıkışlarını artırmaya yöneliktir. Fed ’in faiz artışıyla tüm gelişmekte olan ülkelerde para çıkışının olduğu var sayılarak ülkemizde de para çıkışını olacağı bir elzemdir. Bu durumu da fırsata çevirmek isteyen bazı güçler; Ortadoğu coğrafyasındaki Türkiye faktörünü kaldırmaya çalışmaktadır.

Ortadoğu coğrafyasında güçlü üreten Türkiye batılı güçler ve küresel para çetelerinin Ortadoğu hayallerini suya düşürmektedir. Üreten güçlü bir Türkiye demek batı güçlerinin artık eskisi gibi mal satamayacağı bir Ortadoğu olduğunu da unutmayalım. Tüketen bir Ortadoğu ya devamlı teknolojik ve savunma sanayi satan küresel çeteler ülkemizdeki savunma sanayi ve teknolojik gelişmeleri kaygıyla izlemektedir. Ülkemizin bu alanlarda gelişmesi ve Ortadoğu coğrafyası pazarı olması küresel güçleri rahatsız etmektedir.

Rusya’nın da içinde bulunduğu bu güç Türkiye’nin Ortadoğu da söz sahibi olmasını istememektedir. Yaşanan son olaylara baktığımızda Rus uçağının düşürülmesiyle ülkemizin Rusya tarafından ekonomik olarak yaptırımlar yapılarak zor duruma sokulmak istenmiştir. Fed’ in de faiz artışına yakın bir zamanda bu olayın yaşanması gerçekten düşünülmesi gerek başka bir sorudur. Bu olaylar ile Türkiye’yi zora sokmak isteyen Rusya gerek petrol fiyatlarının düşmesi gerek ise Türkiye’nin ihracat ettiği ürünlerde kota nedeniyle büyük darbe almıştır.

Ortadoğu’daki karışıklığın devam etmesiyle düşmeye devam eden petrol fiyatlarının ise kimlere yaradığı gerçekten düşündüren bir başka sorudur? Bu karışıklık ile hızla petrol fiyatlarının düşmesi Müslüman Ortadoğu coğrafyasının finans kaynağı petrolün düştüğünü de göz önünde bulundurulması gereken başka bir sorudur. Küresel güçlerin bu oyunlarla petrolü fiyatlarını düşürerek Müslüman ülkeleri zayıflatmak; Ortadoğu’daki yeni istediği düzeni daha hızlı bir şekilde gerçekleştirmek mi istiyor?

Ortadoğu coğrafyasının geçirdiği bu zor dönemde; ülkemizin terör, ekonomik ve siyasi olarak yıpratılıp bazı güçlerin Ortadoğu’daki hedeflerini gerçekleştirmek için devamlı; ülkemize farklı aktörlerle saldırmaya devam edeceklerdir. Bu zor dönemde bize düşen bir olup diri olup bu hain planların gerçekleşmesini önlemektir.