Örgütün yapılanması ve organları 5

Fetullah Gülen kendisinin örgüt içerisindeki mevkii ve bilinçli ya da psikolojik rahatsızlıklar sebebi ile kendisine ruhani imajlar verme gayreti içerisindedir.

Tanık Nihat Demirbüken;

“…12 Eylül 1980’den sonraki İzmir Karabağlarda bulunan Tokullar firmasına ait deri fabrikasında yaptığı Ramazan-1 Himmet toplantısı konuşmasında Cemaati coşturmak hem kendine olan bağlılıkları güçlendirmek, hem de toplantıdakilerin yüksek himmet (para yardımı) vermelerini sağlamak için;

“içinizdeki biri Hacca gittiğinde Kâbe’deyken Resulullah temessül ederek (canlı görünmek) ona kalk namaz kıldır ” dedi.

O da “ya Resulullah siz buradayken nasıl olur” dedi.

“Vazifeli sensin, vazifeni yap demesi üzerine” kalktığını “Yüz yirmi dört bin peygamberin (a.s) birinin şahsiyetine (Hz. İsa a.s) diğerlerinin ruhaniyetine namaz kıldırdığını” belirterek “nasıl bir cemaat olduğunuzun farkında mısınız?” ifadesiyle zımni bir şekilde kendi Mehdiyetini söylemişti.” şeklinde onun ruh halini ve kendini yükselttiği mevki anlatmıştır.

Fetullah Gülen, derin bir ideoloji ortaya koyabilecek akli tahayyül ve tefekkürden mahrumdur.

Orijinal bir dünya görüşü geliştirmek yerine kendinden öncekileri taklit ederek yeni bir şey gibi mensuplarına aktarmıştır.

Makyavelist olduğundan yerine göre ve işine geldiği gibi davranmıştır.

Onun davranışları İslam hariç her şeye benzemektedir. (Şahıslar-24 Kls.)

4-) Sağlık Durumu:

ABD'ye yerleştikten sonra büyük bir ihtimam içinde sağlık kontrolünde tutulmaktadır.

Şüpheli Fetullah Gülen’in kalp, şeker ve yüksek tansiyon gibi kronik rahatsızlıkları yanında solunum yolu rahatsızlıkları da vardır.

Yaşının da etkisiyle sağlık durumu zaman zaman ciddileşmekte, her hafta yayınlanan sohbetleri bazı zamanlar hiç yapamamakta, tüm gününü odasında istirahat ederek geçirmekte ve ziyaretçi kabul etmemektedir.

Fetullah Gülen’in Ağustos, Ekim ve Kasım 2013 aylarında kalbinden (kalp ritim bozukluğu yaşamıştır) ve üst solunum yollarından dolayı geçirdiği rahatsızlıklar, örgüt içerisinde büyük korku ve endişe yaratmıştır.

Sağlığının sık sık bozulması nedeniyle, ABD, Pensilvanya, Saylasburg’taki ikametgahında, muhtemel bir kalp krizi halinde acil müdahale edilmesi için gerekli tıbbi cihazlar başta olmak üzere, hastalık halinde gerekli müdahalelerin yapılabileceği özel bir oda oluşturulmuştur.

Bunun yanında örgüt içerisinde “Doktor Abi” olarak tanınan Dr. Kudret Ünal, sürekli olarak Fetullah Gülen’in yanında kalmakta ve sağlık durumunu takip etmektedir.

Fetullah Gülen sağlık sorunu rahatsızlığını öne sürerek yurt dışına kaçmıştır.

Kendisinde var olduğunu iddia ettiği rahatsızlıklar ülkemizde de tedavi edilebilmektedir.

Hatta birçok dünya ülkesinden daha üst düzeyde doktorlar ülkemizde bulunmasına rağmen yurt dışını tercih etmesi inandırıcı bir neden değildir.

Ayrıca yurt dışında bulunmasına rağmen kendisiyle sürekli ilgilenen doktorları Türk’tür. Örgüt ve şüpheli Fetullah Gülen bu konuda doğruyu söylememektedir.

Psikolojik ve nörolojik rahatsızlıkları refleksoloji (Ayak başta olmak üzere el ve kulaklardaki belli noktalara masaj yapmak suretiyle tedavi etmeye çalışan tıbbi yöntem) ile tedavi etmeye çalışan, pek çok ünlü siyasetçi ve sanatçıya bu yöntemi uygulayan örgüt mensubu psikolog Esat Binzurare Başaran 13-28.08.2013 tarihinde ABD’de bulunmuştur.

Fetullah Gülen’in psikolojik rahatsızlığının tedavi edilmesine yönelik olarak anılana refleksoloji yöntemini uygulamıştır.

Fetullah Gülen’in tedavi sürecinde Pensilvanya, Saylasburg’taki örgüt karargâhında konaklamıştır.

Aşırı sinirli bir yapısı bulunan Fetullah Gülen’in, hezeyanlar geçirdiği anlarda ise etrafındakilere bağırıp çağırdığı iddia edilmektedir.

Bu rahatsızlığı davranışlarına da yansımıştır.

Son derece kuşkucu, insanlara kolay güvenemeyen ve her şeye tek başına hâkim olmaya çalışan bir kişilik sergilemektedir.

Fetullah Gülen’in en yakın adamlarından biri olarak yaklaşık otuz yıl görev yapmış olan Nurettin Veren’in ifadesinde bahsettiği ve kamuoyuna da yansıyan “fikir ayrılığına düştüğü Fetullah Gülen’in ABD’de yaşamasını eleştirmesi üzerine, şömine maşasıyla kendisine saldırdığını söylemiştir.

Olayın devamında çevresindekilere öldürtmek istediği, "sen bana suikast yapmaya gelmediysen ben eşşoğlu eşeğim" dediği, kendisine suikast yapmak ve yerine geçmek istemekle suçladığı” şeklindeki iddiaları da Fetullah Gülen’in psikolojik durumunu ortaya koymaktadır.

Örgütün internette yayınladığı ve kamuoyuna “hocanın bedduası” olarak yansıyan videodaki hal ve hareketleri, içinde bulunduğu ruh halini ve psikolojik durumu sergilemektedir.

Gerçek bir din adamının hoşgörü ve sakinliği onda bulunmamaktadır.

Psikolojik aşırı sinirli ruh hali onun muhterem ve olağanüstü bir insan olmadığını göstermektedir.

FETÖ mensupları ve imamları şüpheli Fetullah Gülen’in yaşlılığını, bir sürü hastalığını, yaşı ve hastalığı sonucu akıl zayıflığını, yaşadığı yerdeki devlete bağımlılığını bilmesine rağmen bu hususları dikkate almadan her söylediğini yapmakta, keramet sanmakta ve onun izinden gitmekte, böylece terör örgütlerinin tipik halini yansıtmaktadır.

Çünkü terör örgütünde lider sorgulanmaz ve emri derhal icra edilir.

Bu terör örgütü de hasta yaşlı, aklı zayıflamış, hezeyan saçan, yabancı devletlerin istihbaratının gönüllü esiri, bağımlı önderlerinin saçmalıklarına bel bağlayıp keramet sanarak çılgınlıklara başvurmaktadır.