ÖRGÜTÜN YAPILANMASI ve ORGANLARI ( 12 )

i-) Fetullah Gülen ile kimliği belirsiz bir şahıs arasında geçen 05.02.2014 günü “Youtube”a yüklenen konuşmanın ses kaydı çözümü;

Arayan şahsın 3 arkadaşının rüya anlattığı hocası olarak tabir ettiği kişinin de teşrif ettiğini Efendimiz’in tweetlerin ikiye katlanmasını istediğini söylemiştir.

Fetullah Gülen’in de siz de öyle yapın dediği, arayan şahsın Burdur milletvekilinin çok müspet konuştuğunu, bu vekilin istifaya gidecek bir duruş sergilediğini söylemiştir.

Fetullah Gülen’in bu durumun çok önemli olmadığını zaten ikinci seçimde aday olarak konmayacaklarını söylediği, arayan şahsın İlhan (İşbilen) ve Ahmet isimli şahısların tutumundan bahsettiğini söylemiştir


sitede 22.01.2014 günü ses kaydı yayınlanmıştır.

Fetullah Gülen’in artık iplerin koptuğunu bundan sonra milletvekilliğinin elinden alınmayacağını söylediği, arayan şahsın Ankara’da 3000 dernek yani 3000 dershane temsilcisinin 3 tane büyük dernek toplantısı yaptığını ciddi katılım olduğunu televizyonlarda gösterildiğini söylemiştir.

Fetullah Gülen’in meselenin tek kendilerine aitmiş gibi gösterilmemesi gerektiğini söylediği, Fetullah Gülen’in Türkiye’deki bazı derneklerin faaliyetleriyle ilgi bilgi aldığı, Burdur milletvekilinin durumuyla ilgilendiği tespit edilmiştir.


sitede 05.02.2014 günü ses kaydı yayınlanmıştır.


sitede 05.02.2014 günü ses kaydı yayınlanmıştır. (Deliller-25 Kls. 5 Nolu Delil)

Şüpheli Fetullah Gülen ile kimliği tespit edilemeyen bir şahıs arasında geçen ses kaydında;

Arayan kişi üç arkadaşının rüya gördüğünü, bu rüyada bir de efendimizin tweetleri ikiye katlayın diye buyurduğunu, Fetullah Gülen'in de rüyada toplu namazlara iştirak ettiğini anlatmıştır.

Fetullah Gülen'in de bundan memnun olup siz de öyle yapın diyerek tweetlerin ikiye katlanmasını onaylamıştır.

Arayan kişi siyasi konularda F. Gülen’den talimat almış, Burdur milletvekilinin çok müspet konuştuğunu, (AK Parti’den Burdur Milletvekili olarak bahsedilen kişi Hasan Hami Yıldırım’dır ve örgütün talimatıyla istifa etmiştir.)

İl ve ilçelerdeki AK parti ileri gelenlerinin istifa edebileceklerini aktarmıştır.

Fetullah Gülen, İdris Bal (FETÖ mensubu olup AK Parti’den Kütahya Milletvekili seçilen İdris Bal, 30.11.2013 günü istifa etmiştir. ) gibi yapıp uzaklaşsınlar, vekilliklerini alacak değil, ikinci seçimde aday olamayacaklar demiştir.

Arayan kişi, İlhan İşbilen (AK Parti İzmir Milletvekili İlhan İşbilen, 07.02.2014 günü partiden istifa ettiğini açıklamış, bu istifada örgütün talimatıyla gerçekleşmiştir.) ve Ahmet isimli başka bir milletvekilinin durumundan bahsetmiş, onların da istifası ile ilgili Fetullah Gülen talimat vermiştir.

İplerin koptuğunu, milletvekilliğinin ellerinden alınamayacağının söylemiştir. ( F. Gülen’in talimatıyla istifa eden milletvekilleri, Ertuğrul Günay, İlhan İşbilen, Erdal Kalkan, İdris Bal, Haluk Özdalga, Muhammet Çetin, Hakan Şükür, İdris Naim Şahin, Hasan Hami Yıldırım gibi isimlerdir. İstifa eden milletvekilleri, F. Gülen’i övmüşler, onun emriyle istifa etmediklerini söyleyip yolsuzluk olduğu iddia edilen olayları bahane etmişlerdir.)

Dershanelerin kapatılması ile ilgili bir toplantı ve basın toplantısı Fetullah Gülen'e anlatılmış, O da “bu mesele bize ait, tek bize aitmiş gibi gösterilmemesi lazım” diyerek, dershanelerin kapatılmasının topluma nasıl algılatılacağı talimatını vermiştir. (Deliller-25 Kls. 24 Nolu Delil: İstifa eden vekiller ve açıklamaları ile açık kaynak derlemeleri)