Örgütün yapılanması ve organları 11

f-) Fetullah Gülen ile kimliği belirsiz şahıs arasında geçen 24.03.2014 günü youtube'a yüklenen konuşmanın ses kaydı çözümü;

Örgüt elemanı şahsın Fetullah Gülen’i aradığı ve Aydın Bey’le görüştüğünü, birlikte yemek yediğini, Aydın isimli şahsın kendisine birileri tarafından cemaatin yanında gösterilmeye çalışıldığını, kendisinin hizmet aleyhinde yazılar yazması için baskı gördüğünü söylemiştir.

Tek gerçek demokrat olarak Fetullah Gülen’i gördüğünü, bir ara dönemin başbakanının karşısına geçmeyi düşündüğünü söylediği, bu kişinin diğer konuları da konuştuğunu iddia etmiştir.

Akşamüzeri Aydın isimli şahsın damadının da geldiği ve onunla da görüştüğü, damadın hocanın ellerinden öptüğünü söylediği, bunun üzerine Fetullah Gülen olduğu iddia edilen şahsın Mehmet Ali isimli şahıstan bahsedip bahsetmediklerini sorduğu, diğer şahsın da bahsettiğini söylemiştir.


Telefon görüşmesinde geçtiği iddia edilen ifadelere göre Aydın Bey olarak anlattığı şahsın medya patronlarından Aydın Doğan olabileceği, bu şahsın Fetullah Gülen ile irtibatının ve ilişkisinin, yakınlığının, ayrıca damadının da Fetullah Gülen’e saygı mesajları ilettiği tespit edilmiştir.


(Deliller-25 Kls. 8 Nolu Delil)

g-) Fetullah Gülen ile kimliği belirsiz bir şahıs arasında geçen 25.12.2013 tarihinden sonra gerçekleşen ve 05.03.2014 günü youtube'a yüklenen konuşmanın ses kaydı çözümü;

Örgüt elemanı bir erkek şahsın Fetullah Gülen’i aradığı ve büyük müşterilerden birkaçının bir şeyleri aldığı, THY ve diğer bir bankanın alıp almayacağının belli olmadığı alırsa zorlanacaklarını, 2001’deki gibi bir şeyler yatırıp yatırmamaları gerektiğini sormuştur.

Fetullah Gülen’in ellerinde şeyin olup olmadığını sorduğu, diğer şahsın o şeylerin küçük kaldığını söylediği, arkadaşlarını paniğe sevk etmeden bir şeyler yapılması gerektiğini söylemiştir.

Fetullah Gülen’in bunun bir yolu olup olmadığını sorduğu, diğer şahsın THY’nin ne yapacağının belli olmadığını ve çekme ihtimallerinin yüksek olduğunu söylediği, Fetullah Gülen’in ne yapılabileceğini sormuştur.

Diğer şahsın arkadaşlarının yakın çevresinin 2001’deki gibi şeylerini yatırabileceklerini, Fetullah Gülen’in ahesteler hissetmeden çarçabuk bu işin yapılmasını istediği, diğer şahsın baş üstüne efendim deyip Hüseyin Gülerce’nin yazısının sulh olup olmadığını sormuştur.

Fetullah Gülen’in yazıyı hatırlayamayıp ne olduğunu sorduğu, diğer şahsın Hüseyin Gülerce’nin 3 şart koştuğunu sulh yolunu teklif ettiğini söylediği, Fetullah Gülen’in bu durumun önemli olmadığını ve o meseleyi halledin dediği, diğer şahsın baş üstüne deyip hürmetlerini ilettiği tespit edilmiştir


(Deliller-25 Kls. 7 Nolu Delil)

h-) Fetullah Gülen ile kimliği belirsiz bir şahıs arasında geçen 2013 yılının sonbaharında geçtiği tahmin edilen 05.02.2014 günü youtube yüklenen konuşmanın ses kaydı çözümü;

Kimliği belirsiz şahsın Mustafa Koç isimli şahsa gittiğini, tespihi verdiğini ve tespihi çok beğendiğini söylemiştir.

Kendisinin dershaneler konusundaki duruşlarını takip ettiğini, bu şahsın Mustafa Koç‘a herkül’de ki konuşmasının özetinden bahsettiğini ve Mustafa Koç’un sekreterinden bu yazıyı istediğini, kendilerini desteklediğini söylemiştir.

Yardımcılarıyla beraber Kenya ve Tanzanya’ya gideceğini Kenya devlet başkanın özel temsilcisi bir bakanın geldiğini kendilerine sunum yapılacağını, kendisinin sıcak ve samimi olduğunu söylediği hürmetlerini iletmesini istediğini söylemiştir.

Bakan olduğu iddia edilen kişinin gelip kalmak istediği kalmak istediği yeri merak ettiği, Fetullah Gülen’in olabilir diye yanıtladığını söylemiştir.

Diğer şahsın Ali Sabancı‘nın geldiğini uzunca konuştuklarını Ali isimli şahsın yazıları takip ettiğini kendilerini haklı bulduğunu, onunla da Etiyopya, Kenya ve Tanzanya’ya gideceklerini, hürmetlerini ilettiğini söylemiştir.

Fetullah Gülen’in bu toplantının TUSKON açısından isabetli olup olmadığını sorduğu, diğer şahsın toplantının çok bereketli olduğunu 1400’e yakın seviyeli grubun geldiğini, Uganda Devlet Başkanının kardeşiyle beraber olduğunu orada kalan büyük işin hallolacağını söylemiştir.

Fetullah Gülen’in mevcut iktidarın oraya sokmak istediği insanların olup olmadığını sorduğu, diğer şahsın böyle bir durumun olmadığını sistemi ona göre kurduklarını, dışarıdan hiç kimseyi almadıklarını söylemiştir.

Fetullah Gülen’in Zafer Bey’le belli etmeden mesafenin yakın tutulmasını istediği tamamen o tarafa kaymasını istemediği, diğer şahsın Zafer isimli şahsın iki tarafı da idare ettiğini düşündüğünü söylediği, Fetullah Gülen’in bunu doğruladığı, diğer şahsın bir okul açılışıyla ilgili bilgiler verdiği tespit edilmiştir. (Deliller-25 Kls. 3 Nolu Delil)

ı-) Fetullah Gülen ile kimliği belirsiz bir şahıs arasında geçen 2013 yılının sonbahar aylarında geçen 22.01.2014 günü Youtube'a yüklenen konuşmanın ses kaydı çözümü;

Kimliği bilinmeyen bir şahsın diğer bir şahsı Fetullah Gülen’e telefonda bağladığı konuşmanın uzun sürmemesini söylediği, arayan şahsın Aziz isimli şahsa vize verildiğini Osman Hoca’nın söylediği Bursa’dan gelecek kişi olduğunu söylemiştir.

Fetullah Gülen’in bu şahsı hatırlayıp durumu onayladığı, arayan şahsın Ali Sabancı ile görüştüğünü selamları olduğu Ceyda Hanım’ın (Ciner Holding Ceo'su) mektup verdiğini söylemiştir.

Turgay Ciner isim şahsında uğradığı bir köşe yazarının gazetesinde yazdığı yazı üzerine Turgay Ciner’in kendi gazetesinde aleyhinizde hiçbir şey çıkamaz bunların hepsi hizmet müessesesi, büyüğümüzün aleyhinde ben burada bir şey çıkartmam dediği, Fetullah Gülen’in çok iyi diyerek onayladığı, arayan şahıs dostlarına Uganda’dan ananas



geldiğini teşekkür mektubu aldıklarını iftar meselesi tekrar görüşülürken görüşürken Mustafa (Koç) Bey’in Adnan Polat’ın aramasından rahatsızlık duyduğunu belirtilmiştir.

Durumu Süleyman isimli şahısla paylaştığını, Fetullah Gülen’in meseleyi yumuşakça çözün dediği, arayan şahsın rafineri fikrini Koç’a götürmediğini, Akın İpek‘e söylediğini ancak ilgilenmediğini son müracaat tarihi yaklaştığı için Koç’a bildirip bildirmemesi gerektiğini sorduğu, Fetullah Gülen’in olabilir gönüllere girmiş olursunuz dediği, arayan şahsın baş üstüne hocam diyerek onayladığı tespit edilmiştir.


(Deliller-25 Kls. 6 Nolu Delil)