Örgütün hizmet birimleri ve idaresi 3

Cemaat evinde kalan kişilerin tehdit edilip ayrılmalarının engellendiğini, küçük kız çocuklarını hafta sonu toplayıp devlete karşı doldurduklarını ve kışkırttıklarını ihbar etmiştir.

Oy konusunda baskı yaptıklarını, evden ayrılmak isteyen kızlara iftira edildiğini, okuldan biriyle cemaatin irtibatlı olmuştur.

Derya kod adlı bir kadının birçok kişiyi aradığını ve evde kalması için yönlendirdiğini, tehdit edilecekleri düşüncesiyle şikâyetçi olmamıştır.

Mağdur birçok kızın bulunduğunu, evlerde devlete düşman insanlar yetiştirdikleri iddia edilmiştir.

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığının bu iddiaları araştırmak üzere konuyla ilgili acil ve ivedi bir soruşturma başlatmıştır.

Şanlıurfa ve Bozova'da Harran Üniversitesinde okuyan kız öğrencilerin kimlik bilgilerinin hukuka aykırı yoldan temin edilip irtibat kurularak öğrencilerin cemaat evlerinde kalmasının sağlandığı iddiasının araştırılmasına başlandığı, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturma evrakının yetkisizlik kararı ile Bozova Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdiği, 2015/420 soruşturma numarasını almıştır.

Tanık E. K: Bozova Meslek Yüksekokulunu 2012 yılında kazandığını, 07.09.2012 günü Osmanbey Kampüsünde kayıt yaptırırken önceden hiç tanımadığı birkaç kişinin kendisini karşılayıp otobüsle Şanlıurfa il merkezine getirmiştir.

Mihrimah Kız Yurdu’na yerleştirdiklerini, Bozova ilçesinde öğrenci evinde kalmak için form doldurttuklarını, 2013 yılında cemaatin evinde kalan bir arkadaşı vasıtasıyla irtibat kurup evde kaldığını, Bozova'dan sorumlu Ayşe isimli bölge temsilcisinin Fetullah Gülen'in kitaplarını okumasını, ayda bir düzenlenen kitap okuma faaliyetlerine katılmasını istemiştir.

Evde her gece tesbihat yaptıklarını, Bozova'da beş tane kız cemaat evi olduğunu, her evin bir sorumlu ablası olduğunu, ev ablalarının bölge temsilcisi ablaya karşı sorumlu olduğunu, bölge temsilcilerinin de bir üst sorumlularının bulunduğunu ve cemaat evi ablası bölge temsilcisi ve üst temsilcilerin kod adı kullanmıştır.

Sodes Projesinin cemaatin elinde olduğunu, cemaat evinde kaldığı süre içerisinde kira ödediğini, bölge ablasının kiraları topladığını ve evin iaşesini karşıladığını, 2014 yılında kermes düzenlediklerini, kermesten kazanılan paranın cemaate gitmiştir.

Öğrencilere hibe ve burs verilmiş gibi boş belge ve evraka imza attırıldığını, Derya Kuşçu'nun bölge temsilcisi ablası olduğunu, bütün evlerin bu kişiye bağlı olduğunu belirtmiştir.

2014 yılında cemaat evinden ayrıldığını, bir arkadaşının evinde kalmaya başladığını, Derya Kuşçu'nun ailesini arayıp cemaatin evine gelmediğini, dışarıda kaldığını, cemaatin düzenlediği kamplara katılmadığını söylemiştir.

Aynı şekilde cemaat evinden ayrılan kız öğrencilerin ailelerini arayıp "kızınızın gittiği yol yol değil, yaşı küçük, sevgilisi var" türü ifadelerde bulunduğu için bu yüzden R.G'nin, ailesinden hastanelik olacak şekilde dayak yediğini, buna cemaat ablasının neden olduğunu, zorda kaldığı için cemaat evinde bir süre konaklamıştır.

Evde kaldıkları sırada siyasetle ilgili konuların da açıldığını, cemaatin ablalarının "AK Parti’ye oy verirseniz size hakkımızı helal etmeyiz, siz bilirsiniz" dediğini anlatan Tanık B.Ç:

2014 yılında Bozova Meslek Yüksekokulunu kazandığını, önceden hiç tanımadığı Melek isimli bir kişinin kendisini aradığını, tebrik edip Bozova'da kalacak yer ayarlayacağını, ablaların olduğunu, evlerin bulunduğunu söylemiştir.

Tanımadığı bu kişinin kişisel bilgileri ve oturduğu adresi, cep telefonunu elde edip kendisiyle irtibat kurduğunu, teklifi kabul etmediğini, bu kişinin ailesiyle de irtibat kurduğunu, okul başladıktan sonra bir arkadaşı vasıtasıyla cemaat evi ile irtibat kurup kalmaya başlamıştır.

Melek kod adını kullanan kişinin Derya Kuşçu olduğunu, kendisini arayan kişinin de Melek kod adlı Derya Kuşçu olduğunu anladığını, dört ayrı eve onun sorumluluğunda yerleştirilmiştir.

Ev ablalarının Derya Kuşçu tarafından seçildiğini, ev ablasının kızlara baskı uyguladığını, arkadaşı Ceylan Oymak'ın okuldan bir erkekten bilgisayar alması nedeni ile ailesine "erkeklerle geziyor" diyerek tehdit edilmiştir.

Baskılara katlandıklarını, evin ablasının yatsı ezanından sonra her akşam tesbihat yaptırdığını, zorunlu olarak bir saat Fetullah Gülen'in geçmiş videolarını izlettirildiğini belirtmiştir.

Fetullah Gülen'in kitaplarını okuttuğunu, evde gündemle ilgili soru sormanın yasak olduğunu, haftada bir kez dört evden birinde toplanıp haftalık değerlendirmeyi ev ablalarının yaptığını, sınıf arkadaşı S.B'nin kaldığı yerin kötü olduğunu söylemesi üzerine cemaat evinden ayrılmak istemiştir.

Derya Kuşçu'nun üstü kapalı olarak "senin hakkında bildiklerim var çıkarsan seni ailene söylerim" diye tehdit ettiğini, ayrıca giydiği kıyafet ve makyajına kadar karıştığını, kaldıkları eve bir gün hırsız girdiğini, Derya Kuşçu'yu aradıklarını, iki abi gönderdiğini, hırsız girdiğine inanmadığını, sevgililerinizden biridir demiştir.