Yirmibirinci yüzyılın içerisinde olduğumuz bu dönemde maalsef eğitim sevyesinde bir ilerle görmediğimi rahatça söyleyebilirim. Her yıl binlerce cami yapılırken, devlet tarafında şimdiye kadar bir okulun yapılmadığına şahit oluyoruz.

Yirmibirinci yüzyılın içerisinde olduğumuz bu dönemde maalsef eğitim sevyesinde bir ilerle görmediğimi rahatça söyleyebilirim. Her yıl binlerce cami yapılırken, devlet tarafında şimdiye kadar bir okulun yapılmadığına şahit oluyoruz. Bazen düşünmeden edemiyorum. Acaba bundan sonra eğitim camilerde mı verilecek? Her mahallede iki cami bulunurken maalesef bir mahallede bir okul bile yok. Yapılan camilerin içleri hepsi boş. Ancak bir cuma günlerinde birer tane insanoğlu gelip namaz kılıyor.

Evet ,camiler yapılıyor güzel de bunun yanında okullar da yapılsa olmaz mı?
Şimdi hangi devlet okuluna gidip baktığınızda her bir sınıfta 50 öğrenci okutulmakta ve eğitim görmektedir. Tabiki bu hem öğrenciler için, hem de öğretmenler için zor oluyor. Çocuklara verilen ödevlerin takibi zor olmaktadır. Bir ülkenin bir milletin ilerlemesi için o milletin ve o ülkenin insanlarının sağlıklı bir eğitim almasın dan geçer. Milli Eğitim Bakanlığının bu konuya bir an önce el atması gerekli.


Herşey ilim irfan okumakla olur. Eğitime önem vermeyen bir millet çökmeye mahkum olur. Devlet okulları eksik olduğından dolayı şu anda herkes çocuklarını özel okullara göndermekle uğraşıyor. Bu da büyük bir maliyete yol açmaktadır. Her aile en az yılda 20 bin tl ile çocuğunu özel okullara göndermektedir. Tek neden; Özel okularda sınıf mevcutlarının az olmasından dolayı aileler rağbet göstermektedir. En az her mahalle de bir devlet okulun olması gerekli. Buradan Viktor Hugo' nun güzel bir sözünü demeden geçemiyeceğim.
" Bir okul fazla yapın, bir hapishane eksiltmiş olursunuz..."

Allah'a emanet olun.