UEFA Avrupa Ligi ön eleme maçları ve yeni sezona hazırlanan Galatasaray’da teknik direktör Fatih Terim’in iyi bir yardımcı antrenöre ihtiyacı var. Geçtiğimiz günlerde basın mensuplarıyla bir araya geldiği toplantıda bu konu da gündeme gelmişti.

UEFA Avrupa Ligi ön eleme maçları ve yeni sezona hazırlanan Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim'in iyi bir yardımcı antrenöre ihtiyacı var. Geçtiğimiz günlerde basın mensuplarıyla bir araya geldiği toplantıda bu konu da gündeme gelmişti. Ben, Terim'in yardımcı antrenörünün Okan Buruk olmasından yanayım. Yaklaşık 5 ay önce Okan hoca şu ifadeleri kullanmıştı: 'Ben Galatasaray altyapısında yetiştim. Üzerimde Galatasaray apoletinin olması çok normal. Beşiktaş'ta da 2 sene oynadım. Orada da çok güzel günler geçirdim. İtalya'da harika günlerim oldu. Ama tabii ki Galatasaray'ın yeri bende çok ayrı'. Medipol Başakşehir'i şampiyon yapmış bir hoca, futbolculuğu zamanında İtalya'nın İnter takımında forma giymiş, Türkiye'de Galatasaray ve Beşiktaş gibi önemli takımlarda oynamış. Kendisinin de dediği gibi Galatasaray'ın yeri bende çok ayrı. Durum böyle iken Okan Buruk neden Terim'in yardımcısı olmasın? Eminim Galatasaray taraftarı da bunu destekler. Hatta Terim'in Galatasaray'ı gençleştirmeye çalıştığı bu dönemde Okan hoca ilaç gibi olacaktır.

Mostafa Mohamed'e ne oldu?

Galatasaray'a transfer olduğu ilk haftalarda adeta fırtınalar estiren Mostafa Mohamed bugünlerde yokları oynuyor. Bu durum Terim'i kızdırsa da hoca Mısırlı oyuncuyu St. Johnstone karşısında ilk 11'de sahaya sürecektir. Her ne kadar yedek kalacak diye haberler çıksa da benim görüşüm bu. Tecrübeli hoca bunu hep yapar, oyuncusunu ateşlemek için sert çıkışır ve sonuç olarak oyuncudan en iyi performansı alır. Yazımı bitirirken St. Johnstone karşısında Galatasaray'ımıza başarılar diliyorum.