Hatırlayalım. 20 Temmuz akşamı toplanan MGK sonucunda olağanüstü hal ilan edilmişti. OHAL ilan edileli kaç gün oldu?

Hatırlayalım. 20 Temmuz akşamı toplanan MGK sonucunda olağanüstü hal ilan edilmişti. OHAL ilan edileli kaç gün oldu?

**

İlk tutuklamalar başladı. Herkes ekran başında son dakika haberlerine odaklanmıştı. Temizlik başladı. Askeriye, Emniyet, Bakanlıklar ve dernekler diye devam etmişti. Hangi kurum yoktu ki hepsinde temizlik başladı.

**

İlk günden itibaren temizlik, devlet kurumlarında yapıldı. Daha sonra FETÖ’ye ait gazeteler, dergiler ve basın yayın kuruluşları kapatıldı. Her gün TV’lerde duyduğumuz bir haberle, FETÖ’nün pislikleri temizleniyordu. Temizlik işlemi halen hız kesmeden devam ediyor. Asıl soru, FETÖ’nün üst aklı ABD’ye karşı nasıl bir temizlik yapacağız?

**

Ekranların başında izlemeye devam ediyoruz. İddialar, iddialar üzerine geliyor. Ne oluyor? Herkes bir iddia ortaya atıyor. Siyasilere sorarsak hepsi pişman zaten, kimsede bu örgütün bu kadar kötü olduğunu bilmiyordu. İtirafçılar, pişmanlar, kandırılanlar diye devam edip gidiyoruz. Adaletin önüne çıkmayı, hiç kimse düşünmüyor galiba. Etkin pişmanlık yasası boşuna mı çıktı? Hata yapan cezasını çekmeyecek mi? Çekecekse ne zaman çekecek?

**

Devletteki FETÖ’CÜ yapılar, her gün deşifre ediliyor. İsim isim öğreniliyor. Allah aşkına bu FETÖ’nün siyasi ayağı yok mu? Son dakika haber kısımları siyasi FETÖ’cüleri unuttu mu? Unuttuysalar şayet sosyal medyada yer alan FETÖ’yle ilgili videolara bir gözden atsınlar. Unutmadıysalar ne zaman açıklayacaklar? Reklamlardan sonra mı? Reklamlardan sonra ise bu reklamın ne kadar olduğunu millet ne zaman öğrenecek?

**

Siyasi partilere gelelim. Kimsenin partisinde FETÖ’cü yok mu? Hiç duymadık. İhraç haberleri için reklamlardan sonrayı mı bekliyoruz? Eski yeni milletvekillerinin içinde FETÖ’cü yok mu? Siyasi partilerin il ve ilçe örgütleri tertemiz mi? Bu örgütün devlet kurumlarına geçmesinde, devlet kurumlarının üst kademelerine yükselmesinde siyasilerin suçu yok mu? Varsa kimler suçlu? Suçluların isimlerini ne zaman, son dakika haberlerinde duyacağız? Ne zaman işlem yapılacak? Şuan yapılmayacaksa, neyi bekliyoruz? Kafalarda deli sorular devam ediyor.

**

FETÖ terör örgütü ’nün temizliğinde siyasi kanada önemle dikkat etmeliyiz. Tüm siyasi partilere sızmaların olduğu görülüyor. Hiç bir siyasi parti bu konuyu hafife almasın. Bu kanatta temizlik etkin yapılmaz ise hain sadece azalır. Bir süre sonra ise hainler ülkemizin önemli kurum ve kuruluşlarında yeniden üremeye başlar. Bu hainler yeniden üremesi demek ileriki yıllarda yeniden başımıza bela olması ihtimali demektir. Unutmayalım.